Apple’ın güvenlik sorunları 2021’de zirve yaptı

Apple'ın güvenlik sorunları

Yayınlanan yeni bir güvenlik raporuna göre Apple’ın güvenlik sorunları 2021’in ikinci yarısında zirve yaptı.

Kişisel verilerin güvenliği söz konusu olduğunda Android ve iOS (Apple) arasında bir kıyaslama yapıldığında genelde üstün gelen taraf Apple olsa da, iOS’un güvenliği de son dönemde ciddi yaralar almaya başlamış durumda. Atlas VPN tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Apple’ın güvenlik sorunlarının 2021’in ikinci yarısında zirve yaptığını ortaya çıkardı.

Apple iPhone SE'yi yeni düşük karbonlu alüminyumdan üretti

Atlas VPN’in raporuna göre 2021’in ikinci yarısında siber suçlular Apple sistemlerinde bulunan toplam 380 güvenlik açığını suistimal etti. Bu rakamın 2021’in ilk yarısındaki güvenlik açıklarından kat kat fazla olması, iOS ve Mac OS’un güvenliğinin de zedelenmeye başladığını gösterdi.

Güvenlik açıklarının büyük bölümünün merkezinde Apple’ın internet tarayıcısı Safari yer alıyor. Ancak Apple’ın tüm sistemleri birbiriyle bağlantılı olduğu için Safari’deki bir güvenlik açığı farklı Apple sistemlerine de yansıyabiliyor.

Apple cihazlarını risk altında bırakan en önemli güvenlik açığı olan CVE-2021-30858, iOS’un 14.8 versiyonunu kullanan iPhone ve iPad’leri ve MacOS Big Sur 11.6 kullanan Mac’leri etkiliyor. Bu açıklık siber suçluların cihazlara erişim sağlayarak kötü amaçlı yazılımlarını ya da fidye yazılımlarını cihaza yerleştirmelerini mümkün kılıyor.

Atlas VPN analistlerine göre Apple’ın güvenlik sorunlarındaki bu artışın başlıca sebebi siber suçluların gitgide Apple’a daha çok odaklanıyor olmasından kaynaklanıyor. Çünkü yüz milyonlarca kullanıcısı bulunan Apple’ın cihazlarında bulunan bir açıklık, yüksek sayıda kullanıcıyı siber suçlular için açık hedef haline getiriyor.

2021’in ikinci yarısında yaşanan bu artışa rağmen Apple güvenlik konusunda Google ve Microsoft’un önünde yer almaya devam ediyor.

615 milyon dolarlık kripto soygununun arkasından Kuzey Kore çıktı