Apple’ın 5G modemi iPhone 18’de kullanılacak

123 25

Apple’ın kendi tasarımı 5G modemi şehir efsanesine dönüştü. Çin’den gelen yeni bir raporda modem yongasının iPhone 18’e yetişeceği ileri sürüldü. İşte detaylar…

Çin’in sosyal medyası Weibo’da yer alanlara göre Apple‘ın üzerinde çalıştığı modem çipi projesi istenilen şekilde ilerlemiyor. Rapor şirketin birden fazla problemle karşı karşıya olduğunu ve bu yüzden planlarını ertelemek zorunda kaldığını vurguluyor. Söz konusu sorunların ne olduğundan bahsedilmemiş. İddia kaynağı son olarak 5G yongasının iPhone 18’de kullanılacağını, iPhone 17’ye yetişmeyeceğini belirtiyor.

Eylül ayında The Wall Street Journal, modem çipindeki sorunları içeren bir makale yayınladı. WSJ’ye konuşan eski çalışanlar ve yöneticilere göre modem çipinin önündeki en büyük engel büyük ölçüde Apple’ın kendisi oldu. Projedeki çalışmalar ‘teknik zorluklar, zayıf iletişim, yöneticilerin fikir ayrılıkları’ nedeniyle yavaşladı.

apple

Makalede, “Apple modem yongasını yeni iPhone’larda kullanıma hazır hale getirmek istiyordu. Planları da bu doğrultudaydı. Fakat yapılan testler prototiplerin çok yavaş performansa sahip olduğunu ve aşırı ısınmaya da eğilimli olduğunu gösterdi. Ayrıca devre kartı o kadar büyüktü ki, bir iPhone’un yarısını kaplıyor ve telefonu kullanılmaz hale getiriyordu. Ekipler ABD ve yurt dışında ayrılmıştı. Bazı yöneticiler, mühendislerin aksilikler ve gecikmelerle ilgili haberleri paylaşmasını engelledi. Bu durumlar planların aksamasına ve gerçekçi olmayan hedeflere yol açtı” ifadesi geçiyor. Bu detaylar projenin neden kötü şekilde ilerlediğini ortaya koyuyor.

Şirket, iPhone, iPad ve Mac’lerde kendi işlemcisini tasarlayabildiği için modem yongası da tasarlayebileceğini düşündü. Ancak modem çipi geliştirmek çok daha zordur. Kablosuz veri iletimi, yonganın dünyanın her yerindeki operatörlerle uyumlu olması, en önemlisi katı bağlantı standartları işin içeriğine giriyor. Apple’ın eski çalışanlarından biri olan ve modem projesinde yer alan Jaydeep Ranade, “Apple’ın gezegendeki en iyi işlemciyi tasarlamasından dolayı, modem çipi de tasarlayıp, üretebileceğini düşünmek çok saçma” yorumunda bulundu.

Diablo 4 oyuncuları yine isyanda