Apple’dan FaceID konusunda önemli açıklama!

face id

iPhone X üretimini yavaşlatan FaceID teknolojisindeki bazı bileşenler hakkında Apple önemli açıklamalarda bulundu. İşte konu hakkındaki detaylar.

Apple’ın geçtiğimiz ay düzenlediği etkinlikte tanıttığı iPhone X modeli, FaceID özelliği sayesinde dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Apple analistleri tarafından yapılan açıklamalara göre, 2017’nin sonuna kadar 50 milyona yakında iPhone X’in satılması söz konusu. Tabi ki ortada ufak bir pürüz mevcut. Apple’ın elinde 2017’nin sonuna kadar 50 milyon iPhone X’in bulunması pek de muhtemel görünmüyor. Zira en iyimser tahminlerle bile Foxconn’un yıl sonuna kadar 25-30 milyon iPhone X üretmesi bekleniyor.

Bu durumun temel nedeni ise iPhone X’te kullanılan FaceID teknolojisinin bazı bileşenlerinin üretimindeki zorluklar. Apple, iPhone X lansmanında TrueDepth kamera sisteminden övgüyle bahsetmiş ve bu sistemin hata payını milyonda bir olarak açıklamıştı. Bu sistemin bu kadar güvenilir olması ise kullanılan malzemenin kalitesine bağlanmıştı.

Fakat geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddia teknoloji gündeminde bomba etkisi yarattı. Bloomberg tarafından ortaya atılan iddiaya göre Apple tedarikçilere daha kalitesiz bileşenler kullanmaları yönünde talimat vermişti. Böylece iPhone X’in üretim hızı da artacaktı.

Apple bu iddiaları jet hızıyla yalanladı. Firmadan yapılan resmi açıklamada, son günlerde ortada dolaşan iddiaların asılsız olduğu ve FaceID teknolojisinin hala ilk güvenilirlik seviyesinden şaşmadığı belirtildi. TrueDepth sisteminin hata payının hala milyonda bir olduğuna dikkat çekilirken, kullanıcıların bu tarz asılsız söylemlere aldırış etmemeleri gerektiğinin de altı çizildi.