Apple’da Şok Ayrılık

Apple Arcade 3 yeni oyun

Apple’ın üst yönetiminde bu aralar ilginç gelişmeler oluyor. Bazı isimler emekliye ayrılırken bazıları ise ani karar alarak şirketle yollarını ayırdı. İşte detaylar…

Bloomberg’in haberine göre Apple‘ın insan kaynakları müdürü Carol Surface şirketten ayrılıyor. Surface, Apple’a Şubat 2023’te katıldı, yani firmada iki yıldan az bir süredir çalışıyor. Teknoloji devine yakın kaynaklara göre bu ayrılık kararı aniden alınmış. Çoğu üst düzey yönetici Cupertino’lu firmada çok daha uzun süreler çalışıyor. Surface’in neden ayrıldığı belli değil. Apple geçen yıl insan kaynaklarını perakendeden ayırmaya karar verdi ve Carol Surface işe alındı. Surface doğrudan Tim Cook’a rapor veriyordu.

Deirdre O’Brien daha önce hem perakende hem de insan kaynakları müdürlüğünü üstleniyordu. Surface göreve geldiğinde O’Brien sadece perakendeden sorumlu olmuştu. Şimdi ayrılık kararıyla birlikte O’Brien bir kez daha hem insan kaynaklarından hem de perakendeden sorumlu olacak.

Apple büyük karar aldı

Şirketin üst kademe yöneticilerinden biri olan Dan Rosckes yakın zamanda görevinden ayrılacak ve emekli olacak. Rosckes, firmanın satın almadan sorumlu küresel başkan yardımcısı pozisyonunda bulunuyor. Cupertino’lu firmanın her yıl yüz milyonlarca cihaz sevk ettiğini göz önüne alırsak, doğru bileşenleri ve tedarikçi anlaşmalarını yapmak şirketin operasyonları için kritik öneme sahip. Bu sorumluluk Apple’ın satın alma organizasyonuna düşüyor. Dan Rosckes uzun yıllar boyunca ön saflarda yer aldı ve 2022’de Tony Blevins’in ayrılmasıyla şirketin tek satın alma müdürü oldu. Rosckes’ın yerini ise yardımcısı David Tom devralacak.

Samsung, Galaxy cihazlarının “Ayarlar” kısmını yapay zekaya teslim edecek