Apple, Tidal servisini almayı düşünüyor

apple

Yakın zamanda büyümesine katkı yapacağını düşündüğü için Beats Audio firmasını satın alan Apple, şimdi ise piyasada daha iddialı bir konuma gelmek için Tidal satın alma planı yapmaya başladı bile.

Ünlü müzisyen Jay Z tarafından geçen yıl satın alınan ve piyasada rekabetçi bir ortam yaratmaya çalışan müzik servisi Tidal, çok fazla kullanıcı sayısına sahip olmasa bile ilgi odağı olmayı başardı. Yakın dönemde şirketin Samsung bünyesine katılacağı söylenmiş hatta Jay Z, Samsung’un Silikon Vadisi’ndeki merkezini de ziyaret etmiş olması iddiaları güçlendirmişti.

Bugünlerde ortaya atılan iddia ise Apple, şirketi bünyesine katmayı kafaya koydu bile. Bu satın almanın en büyük sebebi Apple’ın sektörde daha iddialı hale gelmek istemesi. Analiz uzmanı Gene Munster, firmanın 500 milyon doları gözden çıkardığını öne sürüyor.

Tidal, Jay Z tarafından 56 milyon dolara satın alınmıştı. Eğer şirket Apple tarafından satın alınırsa Jay Z şirketi 9 katına satmış olacak. Son rakamlara göre 4.2 milyon aktif kullanıcıya sahip servisin üyelik fiyatı aylık 20$ iken standart yayının aylığı ise 10$ olarak belirlenmiş.

Apple bu satın alma sonunda  yüksek ses kalitesine kavuşmasının yanı sıra ortaya kuracağı yeni projelerle rakibi Spotify karşısında bir koza daha sahip olmuş olacak.

PES 2017, Vasat Sürümlerden Birisi Mi Olacak?