Apple yeni şarj adaptörü ile bekleme süresini düşürecek

MacBook Air

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın WWDC’de tanıttığı tek ürün yeni sanal gerçeklik gözlüğü değildi. Şirket aynı zamanda vakit sıkıntısı çekenler için yeni bir şarj adaptörünü de tanıttı.

Apple yeni şarj adaptörü ile bekleme süresini düşürecek. Apple’ın WWDC 2023 etkinliği, macOS Sonoma, iOS 17, Vision Pro ve 15 inç MacBook Air gibi ürünlerin duyurulmasıyla heyecan dolu bir atmosfer sundu. Ancak, tüm yeni ürünler sahnede gözler önüne serilmedi. Bu ürünler arasında şirketin yeni 70W güç adaptörü de bulunuyor. Bu yeni ürün, artık Apple’ın çevrimiçi mağazasından temin edilebiliyor.

apple hizli sarj

Apple, yenilikler yerine istikrarı tercih etme politikası izlemiş olabilir, fakat şarj teknolojileri hızla geliştikçe bu durum değişti. Şirketin ürünleri kıyaslandığında, pek çok modern Android telefon, MacBooks’lardan daha yüksek şarj hızlarını destekliyor. Ancak Apple, ürünlerinde sürekli iyileştirmeler yapmayı sürdürüyor. Kısa bir süre önce şirket yeni bir 70W güç adaptörünü tanıttı.

Apple şarj

Apple yeni şarj adaptörü ile bekleme süresini düşürecek

Bu yeni adaptör, dizüstü bilgisayarları daha hızlı şarj etmek amacıyla tasarlandı ve yeni 15 inç MacBook Air ile birlikte piyasaya sunuldu. 59 dolara satışa çıkan bu adaptör, çok geniş bir yelpazede USB-C cihazlar ve şarj kablolarıyla uyumluluk sunuyor. Apple, bu güç adaptörünün 15 inç MacBook Air, M2 yonga setine sahip 13 inç MacBook Air, 2016 ve sonrası modeller için 13 inç MacBook Pro ve 14 inç MacBook Pro ile birlikte kullanılmasını tavsiye ediyor.

apple pencil ipad pro sarj

70W güç adaptörü, evde, iş yerinde veya seyahatte hızlı ve verimli şarj imkanı sağlıyor. 15 inç MacBook Air’ı yaklaşık 30 dakikada %0’dan %50’ye şarj edebiliyor. Ayrıca adaptör, iPhone, iPad ve Apple Watch gibi diğer USB-C cihazları ile de uyumlu. Apple’ın önceki 67W güç adaptörünün satışını durdurduğunu da belirtmekte fayda var. 14 inç MacBook Pro ile birlikte hala listelense de, artık bağımsız olarak satın alınamıyor. Apple yeni şarj adaptörü ile bekleme süresini düşürecek.

Diablo 4, Blizzard’ın rekorunu kırdı