Macbook Pro kullanıcılarının en büyük sorunu çözülüyor: Line Dock

line dock 1

Apple Macbook ve Macbook Pro kullanıcılarının en önemli sorunu olan port derdi artık çözülüyor. Line Dock isimli ürün yakında satışa çıkacak!

Geçtiğimiz günlerde Apple, yeni Macbook Pro ürünlerini duyurdu. Yeni teknolojilere sahip bir bilgisayar olarak karşımıza çıksa da yeni seri kullanıcıların büyük eleştirisini topladı. Apple, dizüstü bilgisayarlarında yıllardır port sayısını azaltıyordu. Ancak bu sefer bir adım daha öteye gitti.

Yeni MacBook Pro serisinde sadece USB-C portlarına yer veren Apple, geçtiğimiz yıl duyurduğu Macbook modellerinde de benzer bir tavır sergilemişti. Standart bir USB girişine bile sahip olmayan Apple’ın dizüstü bilgisayarları için duyurulan Line Dock isimli yeni bir ürün, tüm port sorunlarını çözmek konusunda iddialı. Hatta daha fazlasını da sunuyor.

line-dock-2

Line Dock ne işe yarıyor?

Farklı portlar için farklı dönüştürücüler satın almak istemeyen kullanıcılar için geliştirilen Line Dock, Apple’ın resmi bir ürünü değil. Line Dock, çok fonksiyonlu bir dizüstü bilgisayar standı. Üzerinde olan giriş-çıkış portları şu şekilde;

  • 1 x USB-C portu
  • 3 x USB 3.0 portu
  • 1 x HDMI portu
  • 1 x Mini Display Port
  • 1 x SD kart okuyucu

Ancak hepsi bununla sınırlı değil. Alüminyumdan üretilen Line Dock’un içerisinde 20.000 mAh kapasiteli bir batarya var. Bu batarya kapasitesi sayesinde, şarj aletini yanınızda taşımadan dizüstü bilgisayarınızı uzun saatler boyunca kullanmanız mümkün. Hızlı şarj teknolojisine (Quick Charge 3.0) sahip olan ürün, taşınabilir güç kaynağı olarak çalışabiliyor. Yani Macbook dışındaki ürünleri de şarj edebiliyor.

Ürünün bir diğer özelliği ise içerisinde 1 TB harici diskin bulunması. Yani tam anlamıyla çok amaçlı bir stand olduğunu söyleyebiliriz. Önümüzdeki hafta satışa çıkacak olan ürün, 12, 13 ve 15 inç Macbook modelleri ile uyumlu. Başlangıç fiyatı ise 149 dolar olacak.

Google’ın hayal kırıklığı ile sonlanan 7 projesi!