Samsung yapay zeka için servet harcıyor!

samsung

Şu aralar Bixby üzerinde çalışan Samsung, yapay zeka için adeta servet harcıyor. Güney Koreli firma yakın gelecekte 1 milyarlık bir şirketi daha bünyesine katabilir. İşte detaylar.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde Samsung’un, Harman International’i satın almak için girişimlerde bulunduğunu ve bu şirketin hisseleri için 8 milyar dolarlık bir teklifte bulunduğunu belirtmiştik. Samsung’un Harman’ı satın almasının ana nedenlerinden birisi de şirketin otomobil sektöründe sahip olduğu yapay zeka teknolojisiydi.

Şu aralar Bixby üzerine yoğunlaşmış olan Samsung’un yapay zeka konusunda dünyanın 1 numarası olmak için kolları sıvadığı ortaya çıktı.

2016 yılında Siri’nin yaratıcılarından bazıları tarafından kurulan Viv Labs’ın da içerisinde bulunduğu 10 şirketi bünyesine katan Güney Koreli teknoloji devi yapay zeka için hatırı sayılı paralar harcamaya da devam ediyor.

Güney Kore’den gelen son haberlere göre Samsung, anavatanında iştirak eden yapay zeka üzerine yoğunlaşmış bir şirket için de 1 milyar doları gözden çıkarmış durumda. Bu şirketin ismi hakkında henüz bir bilgi verilmese de, tüm detayların yakında gerçekleşecek satın alım sonrasında ortaya çıkması bekleniyor.

Yazılım konusunda geleceğin devleri arasında yer almak isteyen Samsung’un, Google’dan önce Android’i satın alma girişiminde bulunduğunu da hatırlatmak lazım. Bu belki de Güney Koreli teknoloji devinin firma tarihindeki en büyük kayıp oldu diyebiliriz.