SK Hynix Samsung’a Çalım Atmaya Hazırlanıyor

Samsung'un 2nm çip üretimi

Samsung’la büyük rekabet içinde olan SK Hynix büyük bir yatırım yapmak için kesenin ağzını açtı. Güney Koreli üretici artan talebi karşılamak ve pazar payını daha da artırmak istiyor.

Kore medyasından gelen yeni havadislere göre önümüzdeki aylarda Samsung ve SK Hynix arasındaki rekabet farklı bir yöne evrilebilir. SK Hynix’in gelecek planları ortaya çıktı. Şirket HBM (High Bandwidth Memory) bellek yongalarına yönelik artan talebi karşılamak üzere Güney Kore’de yeni bir çip tesisi için 14.5 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Cheongju’daki ana üretim üssünün yakınında temeli atılacak olan tesisin 2025 Kasım’a kadar tamamlanması bekleniyor. SK Hynix, Yongin Semiconductor Cluster’daki yatırımın da değişmediğini ve buradaki 1. fabrika inşaatının 2025 Mart’ında başlayacağını söyledi. HBM, GPU’la eşleştirilmiş bir bellek yongası ve yapay zeka sunucularında kullanılıyor.

sk hynix

Yapay zeka alanındaki gelişmeler üreticiler arasındaki rekabeti iyice körükledi. Samsung’un da yapay zeka için kendi geliştirdiği HBM yongaları var. Hynix’le aralarında kıran kırana çekişme yaşanıyor. SK Hynix, Samsung’un eski çalışanlarını da kadrosuna katıyor. Nikkei’nin raporuna göre ismi verilmeyen bir mühendis yaptığı açıklamada memnuniyetsiz çalışanların risk almayı teşvik eden SK Hynix’e gittiğini söyledi. Bir başka çalışan da, “Fikirlerini hayata geçiremeyeceğini anlayan insanlar farklı yerlere gidiyor. Rakip firmalar Samsung’la rekabet etmek için yeni fikirlere sahip eski çalışanları havada kapıyor” yorumunda bulundu.

Diğer yandan yapay zekanın işten çıkarmalarda etkisi oluyor. The Information’ın haberine göre Google yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederek yeniden yapılanma gerçekleştirecek. Bu durum potansiyel olarak 30 bin çalışanı da etkileyecek. Teknoloji devinin yapay zeka hamlesi için iş gücünde azaltma yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Yeniden yapılanmanın en çok reklam satış departmanını etkilemesi bekleniyor.

Fallout 4’ün Yeni Nesil Güncellemesi Saç Baş Yoldurdu