Huawei P30 ile ilgili yeni video yayınladı

maxresdefault 16

Huawei 26 Mart’ta görücüye çıkaracağı yeni amiral gemisi modeli P30 için kısa bir teaser yayınladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden biri olan Huawei, yeni amiral gemisi modeli için gün sayıyor. Şubat ayının sonunda gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde 2299 euro değer biçtiği Mate X’i tanıtan Çinli üretici, bu ayın sonunda ise Huawei P30 modellerini görücüye çıkaracak.

Huawei’nin 26 Mart’ta düzenleyeceği özel etkinlikte 3 yeni P modeli tanıtması bekleniyor. Bunlar P30, P30 Lite ve P30 Pro.

Huawei P30 için yeni video

Huawei P30 muhtemelen, Mate 20 ve Mate X’te kullanılan Kirin 980 yonga seti ile gelecek. Sızdırılan söylentilere göre P30 Lite çift kamera, P30 üç ana kamera, P30 Pro ise dört ana kameraya sahip olacak. Elbette bunlar şimdilik söylentiden ibaret.

Öta yandan Huawei’nin yeni amiral gemisi modelinde yüz okuma özelliğini kaldıracağı ve ekran altı parmak izi okuyucusu teknolojisine yöneleceği belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl tanıtılan Mate 20 Pro’da muazzam bir yüz tanıma teknolojisine yer verilmişti. Apple’ın FaceID’sinden bile çok daha gelişmiş bir teknolojiye sahip olan bu özelliğin Huawei P30 Pro’da yer almayacağı tahmin ediliyor.

Huawei yeni P serisi için geçtiğimiz gün kısa bir video yayınladı. Dilerseniz yayınlanan bu videoya yukarıdan göz atabilirsiniz.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Geçtiğimiz yıl tanıtılan P20 Pro, üç ana kamera modülü ile sektördeki tüm tabuları yıkmıştı. P30 Pro’nun da böyle devrimsel bir özelliğe sahip olup, olmayacağı büyük merak konusu. Bekleyip göreceğiz.

P30 kılıfları Türkiye’de satışa sunuldu