Apple Watch X’te kan şekeri ölçme özelliği olacak mı?

fff 1

Apple’ın akıllı saatine kan şekerini ölçme özelliğini getirmek istediğini duymayan kalmadı. Yıllardır ara ara gündeme gelen bir iddia. Apple Watch X’in kan şekeri ölçebileceği dedikoduları çıkmıştı. Fakat sektör içinden bir kaynak bu teknolojinin geliştirilmesi için daha çok zamana ihtiyacı olduğunu belirtti. İşte detaylar…

Yeni rapora göre Apple Watch X’te kan şekeri ölçme özelliği olmayacak. İsimsiz sektör kaynağı Apple’ın kan şekeri ölçme teknolojisinde ilerlediğini, fakat tam anlamıyla tanı ve ölçme yapamadığı söyledi. Kaynak, şirketin söz konusu teknolojiyi geliştirmek ve saatlerine eklemek için acele etmediğini, sağlık konusundaki özellik için çok titiz davrandığını sözlerine ekledi. Kan şekeri ölçme özelliği olan Apple Watch’u en erken 2025’ten önce göremeyeceğiz.

Apple’la ilgili sağlam sicili bulunan Mark Gurman da kısa süre önce aynı durumdan bahsetmişti. Gurman, kan şekeri ölçme teknolojisi için zamana ihtiyaç olduğunu vurgulamıştı. Apple, kan şekeri ölçümü için özel bir çip üzerinde çalışıyor.

apple watch x

Cupertinolu devin kan şekeri ölçme teknolojisinin temeli 2010’a kadar gidiyor. İlk olarak 2010 yılında RareLight isimli bir şirketi satın aldı. Bu satın alınmanın arkasında Steve Jobs vardı. Böylece kan şekeri ölçme teknolojisi için gizli çalışmalar başladı. Teknoloji devi projeyi Avolante Health LLC startup altında gizlice bir tesiste geliştirdi ve daha sonra proje XGD’ye geçti. Raporda yazanlara göre Apple’ın diyabet hastası olan ve olmayan kişilerden oluşan bir test grubu var, bahsettiğimiz kan şekeri ölçümü teknolojisini bu grupla test ediyor.

Apple Watch X’in ekranı büyük olacak

Apple Watch X’le dedikodulara bakacak olursak, saat 1.90 inç ve 2.04 inç ekran boyutu seçeneklerine sahip olacak. Bu durum X modelinin şu anda piyasada olan Series 8’e göre daha büyük olacağını gösteriyor. Büyük ihtimalle bu sene çıkacak olan Series 9’un da boyutları Series 8 ile aynı olacak.

Windows 12 söylentileri iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı