Çıkışına Bir Kala: Apple Watch 3

21867 ae7bdb11893e46c9cceec0ce65458b57 1491882316 rn1t column width inline

Apple’ın yarın tanıtacağı düşünülen üçüncü nesil Apple Watch hakkında tüm bildiklerimizi aktardık. İşte Apple Watch 3 ve detayları.

Bugüne kadar adı pek sık anılmasa da son dönemde aldığımız birkaç sağlam ipucuyla gözler yeniden ona döndü: Apple Watch 3. Apple neleri değiştirecek, yeni neler eklenecek, neler bekleniyor, bugüne kadar ortaya çıkan özellikleri neler? Tüm bu soruları yazımızda cevap arıyoruz.

Öncelikle şunu belirtelim, saatin yarın tanıtılıp tanıtılmayacağı konusunda elimizde güçlü argümanlar yok. Kimilerine göre yarın, kimilerine göre önümüzdeki bahar, kimilerine göreyse 2018 sonunda gelecek. Tüm bunlara karşın, ortada var olan son kokular 3. neslin çok uzakta olmadığını gösterir nitelikte. Akıllı saatte önemli tasarımsal değişiklikler beklenmiyor. Nihayetinde aşağıda yer alan fotoğrafta da görüleceği üzere tek belirgin değişiklik, sağ taraftaki dönebilen tuşun renklenmesi. Bunun dışında Apple’ın dairesel tasarıma geçmeye hazır olmadığı rapor ediliyor. Zira dairesel tasarım, her şeyin en baştan tasarlanması anlamına geliyor.

watch3

Önemli değişikliklerden bir başkasıysa saatin bağımsızlığını iyice ilan etmesi. Beklentilere göre saatte LTE anteni bulunacak. Bu sayede telefon bağlantısı olmaksızın bildirim ve veri akışı sağlayabilecek. Bununla birlikte saate daha fazla özgürlük geleceğini ve tek başına daha çok anlam ifade edeceğini tahmin ediyoruz.

İlginç olabilecek yenilik kan şekeri seviyesi ölçme olabilir. Konuyla ilgili projeler bulunduğu en yetkili ağızlardan duymuştuk, bu konuda çalışmalar da gördük. Yine de konuyla ilgili umutlanmak için fazla erken olabilir. Ayrıca saatin pil ömrü, GPS anteni ve ekranı konusunda da iyileştirmeler bekleniyor.