Apple Watch EKG uygulaması ve düzensiz ritim bildirimi Türkiye’ye geliyor

Apple Watch EKG uygulaması

Apple Watch EKG uygulaması ve düzensiz ritim bildirimi 24 Mart tarihinde yayınlanacak güncelleme ile Türkiye’de de kullanılabilecek.

Apple’ın Apple Watch Series 4 ve sonrası modellerinde yer verdiği EKG özelliği için bugün müjdeli haber geldi. Bildiğiniz gibi Apple Watch Series 1 ve sonrasında düzensiz ritim bildirimi özelliği yer alıyordu. Ancak hem Apple Watch EKG hem de düzensiz ritim bildirimi özelliği Türkiye’de kullanılmıyordu. Bu iki önemli sağlık özelliği çok yakında Türkiye’de de kullanılabilir hale gelecek.

EKG uygulaması, önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye’de iOS 13.4 ve watchOS 6.2 güncellemeleri ile Apple Watch Series 4 ve daha yeni Apple Watch modellerinde kullanıma sunulacak.

MacBook Air 2020 özellikleri ile şaşırtıyor!

Bu özellik, kullanıcıların doğrudan bileklerinden elektrokardiyogram çekmelerine olanak veren ve doğrudan tüketiciye sunulan ilk ürün olma niteliğini taşıyor.

EKG özelliği sayesinde kullanıcılar kalp atışının hızlı veya düzensiz olması gibi belirtiler yaşadıklarında kalp ritmini ölçerek doktorlara kritik önem taşıyan veriler sağlayabiliyorlar.

Apple Watch Series 1 veya daha yeni modellerde düzensiz ritim bildirimi özelliği, arka planda zaman zaman kalp ritmi kontrolü yaparak atriyal fibrilasyon (AF) gibi görünen düzensiz bir kalp ritmi algılandığında bildirim gönderiyor.

Apple Watch EKG

Bu iki özelliği kullanabilmek için 24 Mart’ta yayınlanacak olan iOS 13.4 ve watchOS 6.2 güncellemelerini yüklemeniz yeterli olacaktır. Daha sonra Apple Watch’unuzdan EKG ve düzensiz ritim bildirimlerini aktif edebilirsiniz. Son olarak bu iki güncellemenin de Türkiye saati ile 20:00’da yayınlanacağını belirtelim.