Apple Watch 4 için ilginç 65 yaş uygulaması

apple watch 4 5

Apple’ın geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu yeni nesil akıllı saati ile ilgili enteresan bir gerçek daha ortaya çıktı. Öyle görünüyor ki Apple Watch 4 kullanıcının yaşına göre ayarlarını değiştirebiliyor.

Hatırlanacağı üzere Apple, 12 Eylül akşamı yeni nesil iPhone modellerinin haricinde, Apple Watch Series 4’ü de tanıtmıştı. Apple Watch 4 ile gelen en önemli özelliklerden birisi de düşme sensörüydü.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bazı yeni detaylara göre, düşme sensörü 65 yaş altındaki kullanıcılarda yardım çağrıları için bazı ek ayarlamalar gerektiriyor.

Apple Watch 4’te ilginç detay

Apple Watch 4 ile gelen düşme sensörü, saatin kullanıcının yüksek bir yerden düştüğünde alarm durumuna geçmesini sağlıyor. Kullanıcı yere düştükten sonra saat 15 saniyelik geri sayıma geçiyor. Eğer bu süre içerisinde kullanıcı hareket etmezse saat yüksek bir şekilde çalmaya başlıyor. Aynı zamanda tıbbi kimlik tarafında belirtilen kişilere çağrı ve uyarı mesajları gönderilir. Son olarak acil servisler aranır.

Eğer kullanıcı düştükten sonra hareket ederse ekrana 3 farklı seçenek geliyor. Düşmedim, düştüm ama iyiyim ve acil yardım çağrısında bulun. Kullanıcı bu üç seçenekten birisini seçerek saatin davranışını buna göre belirleyebiliyor.

Fakat ortaya çıkan son detaylara göre, 65 yaş altındaki kullanıcılarda düşme sensörü varsayılan olarak devre dışı bırakılmış durumda. Yani 65 yaş altı kullanıcıların bu özelliği kullanabilmeleri için ayarlardan manuel olarak aktif hale getirmeleri gerekiyor.

iPhone Xs Max fiyatıyla yok artık dedirtti