Apple Watch’dan Daha İlginç 5 Giyilebilir Cihaz

apple watch1

#İŞBİRLİĞİ

Apple geçtiğimiz hafta içerisinde tanıttığı yeni akıllı saati Apple Watch ile birlikte giyilebilir cihaz üretimi yapan firmalar arasına da girmiş oldu. Peki Apple Watch beklendiği kadar ilgi çekici bir giyilebilir teknolojiye sahip mi? İşte bu sorunun cevabını arıyoruz.

Şimdiye kadar akıllı saat modellerine baktığımızda odaklı uygulamalara sahip modellerin başarılı olduğunu gördük.  Bu uygulamaların başında fitness yer alıyor. Apple watch ile birlikte de bu tarz uygulamlar gelecek fakat kim bir saatin akıllı telefonumuzun yapabildiği her şeyi yapmasının ister? Bu tarz cihazlar insanların giyilebilir teknolojilere olan ilgisini arttırmak için biçilmiş bir kaftan ve Apple, Samsung gibi firmaların bu tarz ürünlere yönelmesi arkadan gelen ufak çaplı fakat farklı teknolojiler geliştiren firmaların da önünü açacak ve bilinirlik açsından işlerine yarayacak.apple-watch-3

Her neyse biz yine akıllı saatimiz Apple Watch’a dönelim. Her nedense yazı yazarken hep iWatch diye düşünüp daha sonra beynimde düzelterek klavyeye giriş yapıyorum. Apple neden bu cihazın adının iWatch koymadı çok merak ediyorum. Bunun yanı sıra Apple zamanın biraz gerisinde kalmış gözüküyor. Apple Watch’ın tasarımının çok daha farklı ve görünce şaşırabileceğim bir cihaz olmasını beklerdim fakat banal bir görünüme sahip. Ürün hakkında bilgiler kısıtlı olsa da 2015 yılının muhtemelen ilk aylarında piyasaya çıkacak ve bir akıllı telefon fiyatına satışa sunulacak. Apple fiyat konusunda da hata yapıyor. Bence bu cihazın 350 dolarlar seviyesinde değil de 99 dolarlar seviyesinde satılması gerekiyordu. O zaman her iPhone kullanıcısı bu cihazı kolaylıkla alabilirdi. Fiyatın yüksek olması ürünün satış rakamlarını etkileyecek en büyük etkenlerin arasında yer alıyor. Belki de Apple herkesin Apple Watch sahibi olmasını istemiyordur kim bilir?

Yazımızın asıl amacı giyilebilir teknolojilere olan ilgiyi başka bir yöne kaydırmak. Çünkü giyilebilir teknolojiler sadece akıllı saatler ile sınırlı değil. Şimdi gelin sizin için seçtiğimiz 5 farklı giyilebilir teknolojiye sahip ve bence Apple Watch’dan çok daha fazla yenilikçi ürünlere yakından bakalım. İlerleyen sayfalarda ürünlerin detaylarını görebilirsiniz.