Uzay oteli projesi 2025’te hayata geçirilebilir

uzay oteli 2

Kaliforniya merkezli Orbital Assembly Corporation, uzay oteli projesini 2025’te hayata geçirmeyi planlıyor. Uzay otelinde yapay yerçekimi de olacak.

SpaceX roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden ilk uzay turistlerinin geçtiğimiz günlerde başarıyla Dünya’ya dönmesiyle birlikte, uzay turizmi artık resmi olarak başlamış oldu. Şimdilik uzay turizmi az sayıda seçkin kişinin Uluslararası Uzay İstasyonu’na yaptığı kısa süreli ziyaretlerden ibaret olsa da, yakın gelecekte bu durumun hızla değişmesi ve uzay turizmi alanında koca bir pazar kurulması bekleniyor. Pek çok şirket de bu pazarda yer kapabilmek için şimdiden önemli yatırımlar yapıyor.

Uzay turizmi alanına önemli yatırımlar yapan bu şirketlerden biri de Orbital Assembly Corporation. Kaliforniya merkezli şirket, uzay oteli projesini 2025 yılında hayata geçirmeyi planlıyor.

uzay oteli

Orbital Assembly Corporation, alçak Dünya yörüngesinde yer alacak, dönen bir halka şeklindeki uzay otelini 2025 yılında açmayı planladığını açıkladı. Yapay yerçekimi sayesinde uzayda konforlu bir tatil vadeden uzay otelinin beş farklı kapsülde 28 konuk ağırlayabileceği açıklandı.

Şirketin bu projesini 2025 yılında hayata geçireceğini açıklaması biraz fazla iddialı olsa da bu alanda ilk olmak büyük önem taşıdığı için hem Orbital Assembly Corporation’ın hem de rakiplerinin bu alanda hizmet sunan ilk şirket olabilmek için büyük yatırımlar yapacağına şüphe yok. Bu yatırımların projeyi 2025’e yetiştirmeye yetip yetmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Öte yandan NASA da 2030 yılında ticari amaçlı uzay istasyonlarının kullanıma girmesi için bir süredir çalışmalar yürütüyor. 2025’te mi yoksa birkaç yıl sonra mı olacağı bilinmez bu noktada görünen bir şey var ki o da önümüzdeki 10 yıl içinde uzay turizminin hayatımıza gireceği.

Redmi Note 12 serisinin lansmanı yakında düzenlenecek