Apple VR teknolojisi için gizli bir ekip kurdu!

Apple VR

Geçtiğimiz hafta Apple VR hakkında bir söylenti gündeme gelmişti. Şimdi ise işler biraz daha ciddi. Apple VR teknolojisini geliştirmek için gizli bir ekip oluşturmuş bile!

Teknoloji devi Apple son günlerde sanal gerçeklik konusundaki olası atılımları ile sıkça gündeme geliyor. Geçtiğimiz hafta firmanın sanal gerçeklik için düğmeye bastığını sizlere aktarmıştık. Ancak durum bu kadar yüzeysel değilmiş. CNBC’nin iddiasına göre Apple uzun zamandır bu konuda çalışıyormuş.

Apple VR geçmişe dayanıyor!

2013 yılında bugün gördüğümüz çoğu sanal gerçeklik ürünü henüz piyasada yokken Apple’ın bu konuda yaptığı bir patent başvurusu tekrar gündeme geldi. Yani aslında Apple VR sandığımızdan daha eskiye dayanıyormuş.

Samsung, Facebook, Oculus, Google ve HTC gibi firmalar bugün sanal gerçeklik konusunda oldukça iddialı konumda. Satın alınabilir durumda olan birden fazla ürün var ve hepsi de rekabetçi sayılır. Apple bu alanda çok ter dökecek.

Bazı analistler duraklama trendine giren iPhone ve iPad satışlarının VR teknolojisi ile telafi edilmek isteneceğini düşünüyor. Yani Apple için VR teknolojisi aslında bir ihtiyaç. İşin donanım ve uygulama tarafında sanal gerçeklik teknolojisi ciddi bir gelir kaynağına dönüştürülebilir.

CNBC’nin iddiasına göre Apple, VR konusunda uzmanlardan oluşan gizli bir ekip oluşturmuş bile. Bu ekip daha önce Microsoft ve Lytro’da çalışanlardan oluşuyor. Zaten bu konudaki yetkili ismin Doug Bowman olduğu da biliniyordu. Apple’ın Flyby Media isimli şirketi satın alması da artık bu konuya netlik kazandıran son gelişme olacak kabul ediliyor. Flyby Media, nesneleri tarayıp üç boyutlu olarak sanallaştırma konusunda uzman bir firmaydı.

Aşağıdaki görsel, Apple’ın 2013 yılında VR gözlük için aldığı patente ait şablonları gösteriyor. Yani aslında Apple VR oldukça uzun soluklu bir projeydi.

Apple VR patenti

2015 yılında kaç akıllı telefon satıldı?