Daha büyük ekranlı iPhone modelleri geliyor!

iphone x 10

Apple henüz iPhone X’i satışa sunmadı fakat şimdiden daha büyük ekranlı iPhone modelleri konuşulmaya başlandı. İşte konunun detaylar.

Apple’ın önümüzdeki günlerde ön siparişe sunacağı iPhone X, şimdiden teknoloji dünyasının en çok konuşulan modellerinden biri olmuş durumda. Gelmiş geçmiş en çok satan iPhone modeli olacağına kesin gözüyle bakılan iPhone X, önümüzdeki sene çıkacak olan yeni modellere de ilham kaynağı olacakmış gibi görünüyor. Zira Apple, şu aralar daha büyük ekranlı iPhone modelleri üzerinde çalışıyor.

Apple’ın yeni uçtan uca OLED ekranlı tasarımı, ekranın boyutunu önemli ölçüde arttırıyor. Zira iPhone X, kasa olarak iPhone 8 Plus’tan daha küçük olmasına karşın daha büyük bir ekrana sahip. Peki ya önümüzdeki sene çıkacak olan Plus modelinde de uçtan uca OLED ekran tasarımı tercih edilirse?

İddialara göre Apple şimdiden daha büyük ekranlı iPhone modeli üzerinde çalışmaya başlamış durumda. Cupertino merkezli şirket bu ihtiyacını karşılamak için OLED panel üreticileri ile temasını arttırmış durumda.

Apple hali hazırda, iPhone X’in panelleri için Samsung ile çalışıyor. Fakat iddialara göre önümüzdeki sene gelecek olan büyük ekranlı iPhone modelleri için ilk adres Japonya olacak. Apple’ın 6.46 inçlik yeni iPhone modeli için JDI ile temas halinde olduğu iddia ediliyor. Elbette tüm bunların şimdilik birer iddiadan ibaret olduğunu da tekrardan hatırlatalım. JDI’ın Apple’ın talebini karşılayabilecek bir üretim gücünün olup olmadığı da ayrı bir soru işareti.