Apple Vision Pro ismi yakında değişebilir!

Apple Vision Pro hakkında son dakika gelişmesi

Apple’ın Vision Pro olarak tanıttığı ilk sanal gerçeklik gözlüğünün isminin daha önce Huawei tarafından alındığı ortaya çıktı.

Apple Vision Pro ismi yakında değişebilir! Küresel çapta bir şirketiniz olduğunda, ürünlerinize verdiğiniz isimler büyük önem taşır. Aynı isim farklı ülkelerde farklı anlamlara gelebilir veya başka şirketler tarafından tescil edilmiş olabilir. Bu durum, telif hakkı ve rekabet davalarına neden olabilir. Yakın bir zaman içerisinde, şirketin Çin’de yeni karma gerçeklik kulaklığı olan Vision Pro‘nun adını değiştirmek zorunda kalabileceği bir riskle karşı karşıya olduğunu öğrendik. Nedeni ise Huawei’nin dört yıl önce bu ticari markayı tescil etmiş olması. İşte detaylar…

Apple Vision Pro

Apple’ın yeni karma gerçeklik kulaklığı, Apple Vision Pro, yakında Amerika Birleşik Devletleri’nde tanıtılacak. Ancak Çin Ticaret Markası Ağı’nda yapılan yakın zamandaki bir araştırma, Huawei’nin 16 Mayıs 2019’da Vision Pro ticari markasını başarıyla tescil ettiğini gösteriyor. Bu durum, Apple’ın ürün duyurusundan tam dört yıl önce gerçekleşmiş.

Markanın tescil numarası 38242888 ve uluslararası sınıf 9’a dahil. Ticari markanın özel hakları dönemi, 28 Kasım 2021’den 27 Kasım 2031’e kadar sürüyor ve LCD televizyonlar, baş üstü sanal gerçeklik cihazları, radyo ekipmanları ve daha fazlası gibi ürünler ve hizmetler için onaylı kullanımı içeriyor.

Apple Vision Pro 1

Apple Vision Pro ismi yakında değişebilir!

Bu, Apple’ın Çin’de “Vision Pro” adını kullanamayabileceğini ve ürününü Çin’de piyasaya sürerken yeniden markalamayı düşünebileceğini gösteriyor. Huawei’nin Vision Pro ticari markasıyla Apple’ın ürünü arasında doğrudan bir bağlantı olmadığına dikkat çekmek önemli. Huawei’nin “Vision” terimiyle iki ürün hattı bulunuyor. Bunlar, Huawei’nin ilk akıllı görme gözlüğü Vision Glass ve Huawei Vision Smart Screen serisi. Vision Pro ticari markası, Vision Smart Screen serisine gelecek eklemeleri beklenerek tescil edilmiş olabilir.

Apple Vision Pro gozlugu yeni bir donemin habercisi olabilir 2

Bu durumda Apple için birkaç senaryo olası. İlk olasılık, Apple’ın sadece Çin pazarı için kulaklığını yeniden markalaması. Bu en basit ve doğrudan çözüm olabilir ve Apple’ın herhangi bir potansiyel yasal sorundan kaçınmasını sağlar. Diğer bir olasılık, Apple’ın Huawei ile görüşerek Çin’de Vision Pro ticari markasını kullanma izni almak istemesi. Bu süreç daha karmaşık ve zaman alıcı olabilir, ancak Apple’ın kulaklığı için seçtiği ismi kullanmasına olanak sağlar.

Apple, Çin’de kulaklığını hiç piyasaya sürmeme kararını da alabilir. Bu, Apple için önemli bir kayıp olur, çünkü Çin pazarı dünyanın en büyük ve en önemli pazarlarından biridir. Ancak bu, potansiyel yasal sorunlardan kaçınma imkanı sağlar. Apple Vision Pro ismi yakında değişebilir!

Kelebeklerin ömrü gerçekten de 1 gün müdür? İşte yanıtı!