Apple Video kısa sürede Netflix’i geçebilir

apple video

Apple’ın önümüzdeki yıl kullanıma sunması beklenilen video servisi Apple Video hakkında bazı yeni iddialar ortaya atıldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Apple’ın, Netflix tarzı bir video sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Apple Video ismiyle tanıtılması beklenen servis için bazı yeni iddialar ortaya atıldı. Eğer beklentiler karşılanırsa, Apple’ın yeni servisi kısa sürede zirveye tırmanabilir.

Apple Video, Netflix’e ciddi rakip olacak

Teknoloji gündemini az çok takip edenlerin de bileceği üzere Netflix tarzı dijital yayın hizmeti veren onlarca servis var. Fakat bu servislerden hiçbiri Netflix kadar ilgi görmüyor. Hatta diğer kalan tüm servisleri bir araya getirsek, yine muhtemelen Netflix’in abone sayısına ulaşamayacaktır. Açık konuşmak gerekirse, Netflix’in şu anda dijital yayın sektörünü tekeline aldığını söyleyebiliriz.

Fakat ortaya atılan son iddialara bakacak olursak, bu durum o kadar da uzun sürmeyecek. Keza Hubery analistlerinden Morgan Stanley, Apple’ın yeni video servisinin 2025 yılına kadar 4.4 milyar dolarlık bir bütçeye ulaşacağını ve zirveyi Netflix’ten devralacağını söylüyor.

Stanley’in bu iddiasındaki en önemli dayanak 1.3 milyarlık aktif iPhone kullanıcı ordusu. Bu gerçekten çok önemli bir sayı. Dolayısıyla Apple Video kullanıma sunulduğunda 1.3 milyar kişiye direkt ulaştırılmış olacak.

Analistler, Cupertino merkezli şirketin Apple Music ile yakaladığı başarıyı, Apple Video ile tekrar edeceğini düşünüyor. Elbette Netflix de o kadar hafife alınacak bir rakip değil.

5 ana kameralı Nokia 9 ortaya çıktı