Apple ve Samsung’a Yüksek Sadakat

Apple ve Samsung’a Yüksek Sadakat

Akıllı telefonlarına en sadık kişiler Apple ve Samsung kullanıcıları. Diğer markaların kullanıcıları sonraki tercihlerinde kullandıkları markalara çok daha az sadakat gösteriyor.

Dünyanın önde gelen teknoloji ve iş süreç yönetimi şirketlerinden Xerox’un araştırma şirketi WDS, Amerika, İngiltere ve Avusturalya’da 3000’den fazla akıllı telefon kullanıcısı ile görüşerek yaptığı sadakat araştırması sonuçlarını yayınladı. Mobil telefon endüstrisine yönelik küresel bir çalışma olan Xerox WDS Mobil Sadakat Araştırması ile şu dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı.

AppleSamsungInfographic

Xerox WDS’in yaptığı araştırma sonuçları, akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarını yenilerken yaptıkları tercihleri, marka sadakatine yönelik davranışları açıkça ortaya koyuyor. Apple kullanıcılarının yüzde 76sı akıllı telefonunu bir başka iPhone modeli ile yeniliyor. Samsung marka akıllı telefon kullanıcıları arasında ise bu oran yüzde 58. LGakıllı telefon kullananların yüzde 37’si bir sonraki telefonunda gene LG tercih ediyor. Nokia kullananların yüzde 33’ü bir sonraki tercihlerinde gene Nokia’yı seçiyor. Diğer markalardaki sadakat oranları HTC’de yüzde 30, Sony Mobile’da yüzde 24, Motorola’da yüzde 22, BlackBerry’de yüzde 21.

 

Marka Sadakati (%)

Farklı Bir Markadan Geçiş Payları (%)

Apple

76%

24%

Samsung

58%

34%

Nokia

33%

8%

HTC

30%

8%

LG

37%

9%

Sony Mobile

24%

4%

Motorola

22%

3%

BlackBerry

21%

3%

Diğerleri

n/a

7%

Şekil:1Marka sadakati oranları ve farklı marka kullanmaya karar veren müşterilerin tercih oranları (Kaynak: WDS, A Xerox Company. 2013)

Project Ara Modül Geliştirici Kiti Yayınlandı