Google Glass’ta Büyük Sorun!

Google Glassta Büyük Sorun

Google tescillemek için harekete geçtiği kelime, patent tarihindeki en karmaşık ve zorlu kararın alınmasına yol açacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasında büyük bir devrim yaratmayı planlayan Google, teknoloji gözlüğü Glass’ın karşısında önemli bir sorun bulunuyor. Bilindiği gibi hem cam hem de gözlük anlamına gelen Glass kelimesi o kadar genel bir ifadeyi içeriyor ki, şirketin bu kelimeyi tescillemesi oldukça zor görünüyor.

Google Glass'ta Büyük Sorun!

Diğer yandan Google tarafından bu kelime üzerinden yapılan reklam yatırımından faydalanmak istecek olan ismi duyulmamış firmalar kendilerine ait glass markalarını sektöre sürmesi üzerine kullanıcıların yanıltılması ihtimalini de doğuruyor.

Google‘ın bu çaresizliğini gören ABD’li patent otoriteleri Glass kelimesini teknoloji devi adına tescillemeye gönüllü. Ancak patent bürosunun düşündüğü bir başka sorun, daha önceleri isminde Glass kelimesi geçen teknolojik ürünlerde yaşanması ihtimal çakışmalar. Bunların en belirgin olanı ise Microsoft’un SmartGlass isimli ürünü… Bununla beraber Google‘ın içerisinde Glass kelimesi geçen gözlük, cam ve bardak gibi ürünlerin üreticilerine sorun çıkarıp çıkarmayacağından da emin olamıyor.

Bu zorlu patent dosyasında sizce sonuç ne olacak? Google Glass için istediğini alabilecek mi, yoksa farklı isim kullanmaya mı mahkum edilecek?

LG L90’da Sızıntı Kurbanı Oldu