Apple ve Samsung 7 yıllık davada anlaşmaya vardı

apple ve samsung

Apple ve Samsung arasında tam 7 yıldır devam eden patent ihlali davası, sürpriz bir şekilde sona erdi. İki teknoloji devi özel bir görüşmeyle anlaşmaya vardı.

Apple ve Samsung arasında 7 yıldır eden dava nihayet sona erdi. Apple’ın patent ihlali iddiasıyla açtığı davada son olarak Amerikalı teknoloji devi haklı bulunmuştu. Ancak Samsung bu karara itiraz etmiş ve 539 milyon dolar olarak belirlenen tazminatın çok fazla olduğunu savunmuştu.

Apple ve Samsung tüm davalardan vazgeçti

Daha önce davayı iki defa temyize taşıyan Samsung, verilen bu son karara da itiraz etme niyetindeydi. Bu da davanın sonraki yıllarda da devam etmesi anlamına geliyordu. Ancak buna gerek kalmadı. Çünkü iki teknoloji devi aralarında yaptıkları görüşmeler sonrasında uzlaşmaya vardı.

Samsung ve Apple bu uzlaşmanın ardından birbirlerine karşı açtıkları davaları ve karşı davaları kapattılar. Bu anlaşma kapsamında Samsung’un Apple’e ne kadar tazminat ödeyeceği açıklanmadı. Ancak şirketlerin mali çeyrek sonunda finansal raporlarını yayınlamaları ile bu rakamın ortaya çıkması bekleniyor.

Xiaomi Mi Max 3’ün fiyatı belli oldu