Samsung ve Apple Yine Mahkemelik!

Apple vs Samsung lawsuit1

Samsung ve Apple arasındaki büyük patent savaşı durmaksızın devam ediyor. Bir patent ihlali nedeniyle Apple, Samsung’a 2 milyar dolarlık dava açtı.

Apple-vs-Samsung-lawsuit1

Kulislerin vazgeçilmez konularından birisi haline gelen teknoloji devleri arasındaki patent savaşlarının en popüler iki firması Samsung ve Apple cephelerinden yeni bir fırtına kopacağa benziyor.

Herkesin bildiği gibi uzun bir süredir bu iki firma arasında kıyasıya bir patent savaşı yaşanıyor. 2012 yılında görülen davalara ev sahipliği yapan San Jose/Colifornia hakimi Lucy Koh yine bu davada görev alacak. 2 milyar dolarlık bir tazminat bekleyen Apple, 2010-2012 dönemlerinde Amerika’da Galaxy modeli telefonların satışında 5 adet patent ihlali olduğunu savunuyor. Buna karşılık olarak Samsung’da iPhone ve iPad modellerinde 2 adet patent ihlali oluştuğunu belirtiyor.

Her iki tarafada 25 saatlik süre verilecek olan davada Apple kazandığı takdirde diğer Android üreticilerine de dava açabileceği söyleniyor.

Apple patent davası için ihlali gerçekleştiren cihazların şunlar olduğunu belirtiyor;Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy SII, Galaxy SII Epic 4G Touch, Galaxy SII Skyrocket, Galaxy SIII, Galaxy Tab II 10.1 ve Stratosphere.

Diğer yandan Samsung’ta şu ürünler üzerinde patent ihlali olduğunu savunuyor; iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPod touch (5. nesil), iPod touch (4. nesil) ve MacBook Pro.

iPhone 6 Göründü