Apple LG’den OLED siparişi verdi!

Apple LG'den OLED siparişi verdi!

iPhone X ve haleflerinin başyapıtlarından olan OLED paneller, bu kez farklı biri tarafından mı üretilecek? Güney Kore’nin iki devi arasında önemli bir rekabet var.

Apple, Samsung’dan OLED alımını azaltacak

Geçtiğimiz yıl iPhone X ile ilk kez OLED panele merhaba diyen Apple, bu işin ustası Samsung’la büyük çaplı bir alışveriş gerçekleştiriyor. Apple’ın bu talebine tek başına karşılık verebilecek tek şirket Samsung olduğundan, Apple’ın alternatifi de bulunmuyor. Şirket yine de Samsung’a bağlılığı azaltabilmek için OLED panelin güçlü isimlerinden, LG’den yardım alacak. İddialara göre bu seneki iPhone’lar için Güney Koreli şirketten 2-4 milyon panel siparişi verilmiş.

Elbette LG’nin kapasitesi Samsung’a göre çok küçük. Yapılan yatırımlarla bu seviye yukarı çekilmeye çalışılsa da tüm üretimi ele almak çok zor. Apple bu hamlesiyle Samsung’a alternatiflerim var ve sana tamamen bağımlı değilim mesajı vermek istiyor. AMOLED ekranı tekeline almış olan Samsung ise şimdilik çok fazla umursamıyor, ancak orta vadede bu durum ortadan kalkacaktır. Yakın gözükmese de birçok şirketin bu alandaki yatırımı karşılık bulacak. Asıl önemli olansa bu sektörün nasıl devam edeceği.

Huawei’nin 5G destekli ilk telefonu yolda