Apple tvOS güncellemesi sürprizlerle birlikte geldi

Apple

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın tvOS için yaptığı çalışmalar bu platformu kullananları fazlasıyla mutlu edecek gibi görünüyor.

Apple tvOS güncellemesi sürprizlerle birlikte geldi. Apple, tvOS platformuna her ne kadar sürekli büyük güncellemeler sunmuyor olsa da, WWDC 2023 etkinliğinin Haziran ayında gerçekleşecek olmasıyla birlikte, tvOS’a ve beklentilerimize odaklanma vakti geldi.

Apple TV+ 20 milyona yakın abone sayısını duyurdu

2022’nin sonlarında piyasaya çıkan yeni Apple TV 4K, Apple tarafından tanıtıldı. Bu ürün, daha hızlı gezinme ve oyun deneyimi için yeni A15 Bionic yonga seti ve Siri uzaktan kumandasının şarjı için USB-C portu gibi değişiklikler getirdi. Belki de en dikkat çekici değişiklik, fiyatı oldu: Yeni Apple TV 4K, öncekine göre oldukça uygun bir fiyat olan 129 $ / £149 / AU$219 ile satışa çıktı.

Apple TV+ 20 milyona yakın abone sayısını duyurdu

Eylül 2022’de resmi olarak piyasaya sürülen tvOS 16, Apple’ın yayın cihazına bir dizi yeni özellik getirdi. HDR10+ yüksek dinamik aralık desteği, genişletilmiş oyun kontrolörü uyumluluğu (Nintendo Switch kontrolörleri de dahil) ve Apple Fitness Plus ile daha derin entegrasyon bu özellikler arasındaydı.

Apple tvOS güncellemesi sürprizlerle birlikte geldi

O zamandan bu yana, Apple tvOS 16’ya daha fazla güncelleme ekledi. Bu güncellemeler arasında, kişiselleştirilmiş program önerilerini gösteren daha kompakt bir Siri arayüzü, birden fazla kullanıcının seslerini tanıyabilen ve otomatik olarak kullanıcı profilleri arasında geçiş yapabilen özellik, Matter Akıllı Ev cihazı desteği, Apple Music Sing ve içerikteki parıltıyı azaltma gibi erişilebilirlik seçenekleri yer aldı.

apple tv

Apple’ın tvOS 16’yı WWDC 2022’de duyurduğunu biliyoruz ve aynı yöntemin WWDC 2023 için de geçerli olacağını tahmin ediyoruz. Bu etkinlik 5 Haziran’da başlayacak. Geleneklere uygun olarak, Apple’ın Temmuz ayında halka açık bir beta sürümü sunması ve ardından tvOS 16’nın Eylül ayında resmi olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu tarihler, iPhone 15’in piyasaya sürülmesini beklediğimiz zamana denk geliyor. Apple tvOS güncellemesi sürprizlerle birlikte geldi.

Eski iOS sürümlerinde de kilit ekranını özelleştirebilirsiniz