Apple, Touch ID’den vazgeçmedi

apple

iPhone X’le birlikte tanıdığımız Face ID artık iPhone’da standart hale gelmiş durumda. Touch ID ise iPhone’lardan kaldırıldı. Tek bir istisna var. Gelecek sene çıkması beklenen yeni iPhone SE, Touch ID ve ana ekran tuşuna sahip son model olabilir. Gerçi bazı dedikodular, yeni SE modelinde de Face ID’nin olabileceğini söylüyor. Konumuza gelecek olursak, Touch ID’nin yani parmak izinin geleceği belirsizdi. Fakat yeni bir rapor, Apple’ın Touch ID’yi geri getirmek istediğini belirtti. İşte detaylar…

Apple’ın 2013’ten beridir Touch ID‘yi ekran altına almak için çalışmalar yaptığı birçok kez gündeme geldi. Alınan patentler de bu durumu gösteriyor. Güney Koreli Naver blogunda iddia edilenlere göre Apple, ekran altı Face ID’yi takiben iki ya da üç yıl içinde ekran altı Touch ID’yi de iPhone’a ekleyecek. Gelecek modellerde en azından üst düzey Pro ve Pro Max modellerinde ekran altı Face ID ve Touch ID standart hale gelecek.

apple

Kaynak ilginç bir detay daha vermiş. Aslında ekran altı parmak izi tarayıcısının iPhone 13 modelleri için test edildiğini ancak Apple’ın sonradan bu özellikten vazgeçtiğini söylemiş. Şöyle ekstra bir bilgi verelim, iPhone 13 çıkmadan önce Çin medyasında çıkan haberlerde ekran altı Touch ID’nin iPhone 13 için geliştirildiği, iPhone 13’e yetişmezse bile iPhone 14’te yer alabileceği iddia edilmişti. Yeni rapor, birkaç sene önce çıkmış haberi de doğruluyor.

Sektörün önde gelen isimlerinden biri olan Ross Young yeni yaptığı açıklamada ekran altına konumlandırılmış Face ID’nin 2025’ten önce çıkmayacağını belirtti. Eğer Koreli blogda yazan tarihi ve Young’ın açıklamasını göz önüne alırsak, Touch ID için en yakın tarih 2027 görünüyor.

İki Star Wars filmi daha iptal edildi