Apple toplu bir davayla karşı karşıya

Apple toplu bir davayla karşı karşıya

Apple, Powerbeats pil sorunu nedeniyle başka bir davayla karşı karşıya. İşte tüm detaylar.

New York’ta ikamet eden Alejandro Vivar isimli biri Powerbeats Pro tasarım kusurlarının kablosuz kulaklıkların düzgün şekilde şarj olmasını engellediği iddiaları üzerine potansiyel bir toplu dava açtı. Kulaklıklar ve şarj kutuları arasındaki teması kaybetmenin çok kolay olduğu bildirildiğinden, kulaklıklardan biri ya “sürekli” şarj olmuyor ya da şarjını hızla boşaltıyor. Davacı, Apple şirketini pil ömrünü yanlış tanıtarak ve bildiği varsayılan sorunları ele almayarak dolandırıcılık yapmakla suçladı.

Apple toplu bir davayla karşı karşıya

Vivar’ın avukatları, kasa tasarımının ve sağlam olmayan kombinasyonunun problemden sorumlu olabileceğini öne sürüyorlar. Davaya göre, müşteriler şarj pimlerini temas halinde tutmak için gereğinden fazla çaba şarf ediyor. Avukatlar ayrıca Apple’ın Powerbeats Pro’nun tere ve suya dayanıklı olduğu iddialarını da reddederek, terin şarj kontaklarını aşındırdığını öne sürüyorlar. Dava, Apple’ı durumu “düzeltmeye” ve problemden etkilenen kullanıcılara tazminat ödemeye davet ediyor. Dava tamamen toplu dava olarak onaylanırsa, hem New York müşterilerini hem de Georgia, Michigan, Montana, Kuzey Dakota, Oklahoma, Rhode Island, Güney Dakota ve Virginia’daki müşterileri kapsayacak.

Apple ise konuyla ilgili olarak: “Bu tür birçok davada olduğu gibi, toplu dava statüsüne ulaşacağı veya tazminata yol açacağı kesin değil” ifadelerini kullandı. Daha başarılı olsa dahi şirket ürününde bir satış düşüşü beklemiyor. Bazı istisnalar dışında, toplu davalar küçük ödemelerle sonuçlanma eğiliminde oluyor.

Redmi Note 11 global sürümü yeni detaylarla geliyor: Fiyatı belli oldu