Ünlülerin Sapığı Artık Hapiste!

indir 4

Apple iOS ve Google Android’de ünlü figürleri kandırıp, telefonlarına casus yazılımlar yükleyen ve onların çıplak fotoğraflarını internete dağıtan Amerika vatandaşı, hapis cezasına çarptırıldı.

Amerika’nın Oregon eyaletinden Andrew Helton, ünlülerin mahremiyetini ihlal etmekten ve sayısız bilişim suçu işlemekten, 6 aylık hapis cezasına çarptırıldı. Hakim Judge John A. Kronstadt, Andrew Helton’u 6 ay hapis ve 2 yıl sürekli gözlem cezasıyla mahkum etti.

Amerika Birleşik Devletleri Savcı Yardımcısı Stephanie S. Christensen’e göre, söz konusu şahıs sadece ünlüleri değil; pek çok sade vatandaşın da çıplak fotoğraflarını ele geçirip, internet ortamında paylaştı. Savcı Stephanie S. Christensen, verilen cezanın fazlasıyla yetersiz olduğunu savundu. Savcılık, zanlı için en az 2 yıllık ceza talep etmişti.

ünlü

İnternet sapığının çıplak fotoğraflarını sızdırdığı ünlüler arasında Oscar ödüllü Jennifer Lawrence ve modellik dünyasının en aranan isimlerinden Kate Upton yer alıyor.

Sanığın avukatının yaptığı savunma ise dikkat çekti ve fazlasıyla gülünç oldu. Avukat, müvekkilinin “bazı akıl hastalıkları ile boğuştuğunu” iddia ederek, ceza almamasını ancak psikiyatri tedavisine yollanmasını talep etti. Talep, mahkeme tarafından, yapılan kontroller sonucu reddedildi. Avukatın diğer bir iddiası daha çarpıcıydı: “Müvekkilim, kopyala-yapıştır yapmaktan başka suç işlemedi.”

Mozilla, Firefox’tan Umudunu Sonunda Kesti!