Türk Hacker’a Rekor Hapis Cezası!

Türk Hacker’a Rekor Hapis Cezası

Türkiye’da yaşayan Hacker Onur Kopçak’a rekor bir ceza verildi.

Genç Hacker; 334 yıl Hapis Cezasına çarptırıldı.

Peki, Hacker Neden Böyle Bir Ceza Aldı?

Onur Kopçak’ın da aralarında bulunduğu 11 Şüpheli, Bankaların; İnternet Sitelerinin benzerlerini yapıp birçok Müşterinin Kredi Kartı bilgilerini ele geçirmişti.

43 Müşterisinin kredi Kartı Bilgilerinin kopyalandığını anlayıp durumu fark eden Bankanın, şikâyetçi olması üzerine çalışma yapan Polis; Onur Kopçak ve suç ortaklarını yakaladı.

Kopçak ve arkadaşları hakkında Mersin 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 49 ayrı Dava açıldı. Kopçak 2013’te toplam 199 yıl 7 ay 10 gün Hapis Cezasına çarptırılmıştı.

Ceza Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi tarafından da onandı. Cezaevinde vaktini geçiren Kopçak hakkında, aynı yöntemle Dolandırıcılık yaptığı iddiası ile Mersin 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan başka bir Davada ise 11 ayrı Vatandaşın kart bilgilerini Bilişim yolu ile ele geçirip Dolandırıcılara kullandırttığı iddiası ile toplam 135 yıl Hapis Cezası verildi.

Askerliğini bile henüz yapmamış olan Kopçak, 199 yıl 7 ay 10 günlük Hapis Cezasının şokunu atlatamadan 135 yıl daha ceza alınca, kararı; temyiz etmek yerine boykot yapmayı seçti. Bakalım, Dava’da yeni gelişmeler yaşanacak mı? Bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Tarihin En Korkutucu Oyun Karakterleri!