Apple tedarikçisi TSMC, akıllı telefonlara olan talebin yavaşladığına inanıyor

Apple tedarikçisi TSMC, akıllı telefonlara olan talebin yavaşladığına inanıyor

Apple tedarikçisi TSMC, PC’ler ve akıllı telefonlar gibi tüketici elektroniği ürünlerine olan talebin yavaşladığını iddia ediyor. İşte tüm detaylar.

Görünüşe göre, talep bir dizi faktörden dolayı düştü. Bir NikkeiAsia raporuna göre, haber TSMC Başkanı Mark Liu’dan geldi. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’nin üst düzey yetkilisi, Çin’de devam eden jeopolitik belirsizliklerin ve koronavirüsün neden olduğu yeni karantinaların talebin düşmesine neden olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisi ve büyük Apple tedarikçisinin yöneticisi, Tayvan Yarı İletken Endüstrisi Birliği’nde açıklama yaptı. Ayrıca, müşteri ilgisinin özellikle Çin’de düştüğünü de sözlerine ekledi.

Apple tedarikçisi TSMC, akıllı telefonlara olan talebin yavaşladığına inanıyor

Öte yandan, artan hammadde ve bileşen fiyatları da TSMC gibi yonga üreticileri için üretim maliyetlerinin yükselmesine neden oldu. Liu, “Sektördeki herkes, genel tedarik zinciri boyunca artan maliyetlerden endişe duyuyor. Yarı iletken endüstrisi bu maliyet artışını zaten ve doğrudan yaşadı” ifadelerini kullandı. Buna ek olarak, Liu, TSMC’nin mevcut kapasitesiyle müşteri talebini karşılayamamasına rağmen büyüme hedeflerini değiştirmeyeceğini belirtti. Ancak, “hala sağlıklı talep gören alanlar” için siparişleri yeniden düzenlemeyi ve önceliklendirmeyi planlıyorlar. Müşteri talebindeki düşüşün göze çarpan bir işareti, küresel pazarda beklenenden daha düşük talep nedeniyle üretimini düşürecek olan Apple’ın yeni piyasaya sürdüğü iPhone SE 2022. Artan enflasyon ve çip krizi tüm sektörde dengeleri alt üst ettiği için durumun gidişatını göreceğiz.

Kripto para madenciliği doğalgaz ile yapılacak: Evet doğalgaz