Google, Android cihazlar için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Google, Android cihazlar için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Google, Android için otomatik izleyici algılama özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik telefonunuzun yakınında tanınmayan bir akıllı izleyici olup olmadığını telefonunuzun algılamasını sağlıyor. İşte detaylar.

Bu özellik kötü niyetli kişilerin, Apple’ın AirTag’leri veya Tile’ın izleyicileri gibi akıllı izleyicileri, şüpheli olmayan kişilere yerleştirmelerini ve konumlarını takip etmek için kullanmalarını engellemeye yarıyor. İşlev, Play hizmetleri APK’sının derlenmesinden sonra 9to5 Google tarafından keşfedildi. Kod, Bilinmeyen cihaz uyarılarını ve ardından üç akıllı etiket seçeneği olan bir Bilinmeyen Etiket Algılandı Bildirimi’ni ortaya çıkaracak.

Google, Android cihazlar için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Bu yeni özellik sayesinde telefonunuz yakınlarda bilinmeyen bir etiket algıladığında, onu çalabilir ve varlığını size bildirebilir. Apple, iOS’ta yerleşik olarak bulunan bu işlevselliğe zaten sahip; AirTag, sahibinden 24 saatten fazla ayrı kaldığında bir ses çıkarıyor. Hem Apple hem de Tile, telefonunuzun yakınında yetkisiz bir akıllı etiketi algılayabilen Android uygulamalarına sahip. Ancak bunlar manuel tarama gerektiriyor ve 10 dakika kadar sürebilir. Android’de yerleşik bir otomatik algılamaya sahip olmak açıkça en iyi yol. Google’ın Mayıs’taki I/O konferansında bu özellik hakkında daha fazla bilgi paylaşmasını bekliyoruz. Gizlilik ve güvenliğin son derece önemli olduğu bu dönemde bu etiket özelliği de son derece önemli hale geliyor. Ancak özelliğin detayları ve kullanılabilirlik durumu gibi özellikler henüz belli değil. Bu sebeple tüm detayları öğrenmek için beklememiz gerekecek.

Kripto para madenciliği doğalgaz ile yapılacak: Evet doğalgaz