Apple Store çalışanları sendikalaşmaya oy verdi

Apple Store çalışanları sendikalaşmaya oy verdi

İskoçya’nın Glasgow kentindeki bir Apple Store’daki işçiler Çarşamba günü sendikalaşmaya oy verdi. İşte tüm detaylar.

Apple uzun süredir farklı yerlerde farklı sendikalaşma sorunları ile karşı karşıya. The Herald’a göre, şirketin İskoçya’nın en kalabalık şehrinde işlettiği iki mağazadan biri olan şirketin Buchanan Caddesi konumunda çalışanlar, GMB Birliği’ne katılma lehinde “ezici” oy kullandı. Tarihi oylama ile perakende satış yeri şimdi Birleşik Krallık’taki ilk sendikalı Apple Store olma yolunda ilerliyor.

 Apple Store çalışanları sendikalaşmaya oy verdi

Apple, Engadget’ın yorum talebine hemen yanıt vermedi. Şirket, The Herald’a “Uzun süredir müşterilerimiz ve ekiplerimiz için mükemmel bir deneyim sağlamaya kararlıyız” dedi. “Apple, İskoçya’daki en yüksek ücretli perakendecilerden birid ve değerli ekip üyelerimize sağladığımız genel desteğin bir parçası olarak sektör lideri avantajlarımızda düzenli olarak iyileştirmeler yaptık.” ifadeleri kullanıldı. Sonucun, Birleşik Krallık’taki diğer perakende satış noktalarındaki Apple Store çalışanlarını kendi iş gücü tahrikleriyle ilerlemeye yönlendirmesi bekleniyor. GMB Organizatörü John Slaven, “Bu kesinlikle tarihi bir oylama ve Apple Glasgow’daki aktivistlerin ve işçilerin sıkı çalışmasına bir övgü” dedi.

The Herald’a göre Glasgow’daki organizatörler Apple ile müzakereleri “sürekli olumlu” olarak nitelendirdi. ABD’de şirket, sendikaları çökertme taktikleri kullanmakla suçlanıyor. Ekim ayında, Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu, Amerika İletişim İşçileri’nden gelen iddialarda haklı bulduğunu söyleyerek şirkete karşı bir şikayette bulundu.

Arzum Airtasty Air Fryer sıcak hava fritözü: Sağlıklı yemekler için