Apple Store çalışanları greve gitti

Apple, App Store ödemelerinde değişiklikten kaçınmaya çalışıyor

Apple, perakende çalışanları arasında sadece sendikalaşma çabalarıyla karşı karşıya değil. New York Times, daha iyi ücret ve çalışma koşulları için yapılan müzakerelerin çıkmaza girmesinin ardından yaklaşık 150 mağaza çalışanının salı günü bir saatliğine greve gittiğini bildirdi.

Apple Store çalışanları greve gitti. Çarşamba günü, AirPod’ları tamir etmeyi ve teslimatları içeren hizmetleri sunmayı reddettiler.

Grev yapan çalışanlar sendikalara destek gösterdiler ve daha yüksek gelir ve art arda iki gün tatil programları da dahil olmak üzere bir dizi iyileştirme çağrısında bulundular. Apple, sendikalarla yaptığı görüşmelerde personele 27.64 AUD (yaklaşık 17.35 ABD Doları) gibi daha yüksek bir asgari ücret teklif etmişti, ancak Mağaza, Dağıtımcı ve Müttefik Çalışanlar Derneği sendikası bunu enflasyonu hesaba katmayan bir “gerçek ücret kesintisi” olarak nitelendirdi. Bu grup, Amerikalı işçilerin aldığı ücrete kabaca eşdeğer 31 AUD (19,53 ABD Doları) ücret istiyor.

Apple Store çalışanları greve başladı

ABD’de olduğu gibi Apple’ın sendika karşıtı taktikler kullandığı iddiaları var. Dernek, Apple’ın müzakereler öncesinde çalışanlarla anket yapmaya çalışan işçi organizatörlerine müdahale ettiğini iddia ediyor. Apple sözde anlaşma üzerinde bir oylamayı acele ettirmeye çalıştı.

Apple, Apple Music, App Store ve diğer hizmetleri etkileyen kesintiyi çözdü

Apple Store çalışanları greve gitti

Apple, oylamayı aceleye getirmeyi reddetti. The Times’a yaptığı açıklamada, iPhone üreticisi, Avustralya’daki “en yüksek ödeme yapan” şirketler arasında olduğunu ve avantajlarında “birçok” iyileştirme yaptığını iddia ediyor.

Apple Store soygun

Grev ve görev retleri, kısmen ABD’deki işçi eylemi tarafından teşvik edildi. Orada, giderek artan sayıda Apple mağazasındaki işçiler, değişen başarılarla sendikalara katılmaya çalıştılar. Maryland, Towson’daki bir mağazadaki ekip üyeleri sendikalaşmayı başardı, ancak raporlar Apple’ın sendikayla müzakereler devam ederken sözde faydaları kesintiye uğrattığını ortaya çıkardı. Görünüşe göre şirket, birçok mağazada, resmi temsilin işleri daha da kötüleştirebileceğini öne süren sendika karşıtı konuşma noktalarını zorladı. Amerikalı çalışanların Avustralyalı meslektaşları gibi grev yapacaklarına dair bir kesinlik yok, ancak haykırışların daha da yükseldiği açık.

Razer yeni konsolu ile sektörü sallamaya geliyor