Microsoft Xbox markalı bir mobil oyun mağazası kurmak istiyor

xbox game pass

Microsoft, telefonunuzda Xbox oyun alışverişinin tadına varmanızı istiyor. The Verge’in açıkladığı üzere, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Kurumu’na (CMA) başvuran bir şirket, yalnızca konsollarda ve PC’lerde değil, mobil cihazlarda da kullanılabilen “yeni nesil” bir Xbox mağazası oluşturma planlarını açıkladı.

Microsoft Xbox markalı bir mobil oyun mağazası kurmak istiyor! Mağaza, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, eylemini Activision Blizzard birleşmesinden sonra gelen içeriğe dayandırıyor. Microsoft, Call of Duty Mobile ve King’in daha sıradan oyunlarının (Candy Crush’ı düşünün) Activision’ın gelirinin yarısından fazlasını temsil ettiğini ve oyuncuları yeni platforma çekmeye yardımcı olacağını söyledi.

Şirkete göre satın alma, Microsoft’un mobil oyun ve reklam gelirini artıracak. Ayrıca bu oyunların geliştirilmesi ve pazarlanmasında “çok ihtiyaç duyulan uzmanlık” sunacak.

Microsoft yüzlerce çalışanını işten çıkardı!

Yazılım devi, zorlukların olacağının farkında. Dosyaya göre, tüketici alışkanlıklarında onları Apple App Store ve Google Play Store’dan uzaklaştırmak için “büyük bir değişiklik” gerekecek. Microsoft, üçüncü taraf uygulamalara eşit muamele ve uygulama içi ödeme seçenekleri de dahil olmak üzere açık uygulama mağazası felsefesini Xbox mobil mağazasına uygulayacağını söyledi.

Microsoft, Activision Blizzard hakkında açıklama yaptı

Microsoft Xbox markalı bir mobil oyun mağazası kurmak istiyor

Microsoft’un belirtildiği gibi Xbox mobil oyun mağazasını başlatacağı kesin değil. CMA, özellikle konsol oyunlarında rekabete zarar verebileceği endişeleriyle Activision Blizzard’ın satın alınmasıyla ilgili derin bir araştırma yürütüyor. Ayrıca iPhone’lara ve iPad’lere özel bir Xbox oyun mağazası kurmanın pratik bir yolu yok. Android kullanıcıları üçüncü taraf mağazaları yükleyebilirken, Apple kullanıcılarının, App Store’u kullanması gerekir. Microsoft, Xbox oyunlarını App Store’a getirmek için mücadele etti ve tarayıcı üzerinden Game Pass akışı sunmak zorunda kaldı. Apple’ı platformunu açmaya zorlayan antitröst davaları dışında, Microsoft’un Android oyuncularına kur yapmaktan memnun olması gerekebilir.

Microsoft, oyun akış cihazıyla 'yeni bir yaklaşım' benimseyecek

Planın arkasındaki strateji pek de incelikli değil. Microsoft, İngiltere düzenleyicilerini Activision Blizzard anlaşmasının rekabeti koruyacağına ve hatta geliştireceğine ikna etmek istiyor ve bir Xbox mobil mağazası olasılığı teorik olarak bu inancına yardımcı oluyor. Ancak CMA gibi ajanslar olayı bu şekilde görmeyebilir. Yetkililer hala Microsoft’un konsol, bulut ve mobil cihazlarda Call of Duty’nin potansiyel sahipliğinin şirkete oyun endüstrisi üzerinde çok fazla kontrol sağlayacağından ve geliştiricinin rakip platformları destekleme vaatlerinin yeterince güven verici olmayabileceğinden endişe duyuyor.

Samsung yonga seti üretimi konusunda çok iddialı