iPhone Satışları Beklentilerin Üstüne Çıkacak

iPhone 6 Satışları 10 Milyonu Geride Bıraktı

iPhone satışları hakkında konuşan Citi analisti Jim Suva, Apple’ın bu mali çeyrekte de beklentilerin üstüne çıkarak rekor gelir elde edeceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 6‘yla büyük bir başarıya imza atan Amerikalı teknoloji devi Apple, geçtiğimiz mali çeyrekte 74 milyondan fazla cihaz satarak 18 milyar dolar kâr elde etti ve firma tarihinin en kârlı mali çeyreğini geride bıraktı. 2015’in ilk çeyreğinde yakalanan bu başarıyı tekrarlamak oldukça zor bir görev olsa da, analistler tarafından yayınlanan raporlar Apple’ın bu zorlu görevi de başarıyla tamamlayacağı ve yeni mali çeyrekte rekor gelirlere imza atacağı yönünde.

iPhone_6s_mini

Pazar araştırma şirketi Citi’yle görüşen Business Insider’ın haberi, 27 Nisan’da ikinci çeyreğin mali sonuçlarını açıklayacak olan Apple‘ın bir kez daha rekor gelir açıklayacağını gösterdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Citi analisti Jim Suva, Apple’ın bu çeyrekte de beklentilerin üstüne çıkacağını ve 56 milyar dolar gelir elde ederek yeni bir rekora imza atacağını belirtti. Apple’ın bu çeyrekte satacağı toplam cihaz sayısının da daha önce finans çevreleri tarafından öngörülenden yüzde 5 daha fazla olacağını söyleyen Suva, bu çeyrekte de gelir yükünün iPhone 6 ve 6 Plus’ın omuzlarında olduğunu belirtti.

Apple ve Ericsson Arasındaki Dava Büyüyor