Apple kutusu hiç açılmamış iPhone’ları güncelleyecek

22

Bloomberg’ten Mark Gurman’a göre Apple kutusu açılmamış, jelatinine dokunulmamış iPhone’ları da güncellemek için sistem hazırlıyor. Bu sistem nasıl çalışacak? İşte detaylar…

Mark Gurman, Apple‘ın kutusuna dokunulmamış iPhone’lara son yazılım güncellemesini yüklemek istediğini ve bunun için planı olduğunu belirtti. Bir tüketici iPhone satın aldığı zaman cihazda eski iOS sürümü olabiliyor. Mesela üretimden çıkan ilk iPhone 15’ler iOS 17 yüklü olarak paketlendi. Fakat telefonlar satışa çıktığı dönemde iOS 17.0.1 zaten mevcuttu. Bu durum artık tamamen değişecek. Yani örneğini verdiğimiz iPhone 15, iOS 17 değil iOS 17.0.1 yüklü olarak kutudan çıkacak.

apple

Gurman’ın aktardıklarına göre Apple, mağazalarda iPhone kutularının üzerine yerleştirileceği bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz iPhone’u kablosuz olarak açabiliyor, yazılımı güncelliyor ve telefonu kapatıyor. Tüm bunları kutuyu açmaya gerek kalmadan yapıyor. Bahsettiğimiz sistemi mağaza çalışanları kullanacak. Müşteri iPhone’u almadan önce çalışanlar telefonu güncelleyecek ve son iOS sürümü yüklenmiş şekilde telefonu müşteriye verecekler. Apple bu sistemi yıl sonundan önce mağazalarında kullanmayı planlıyor. Kutuda güncelleme sistemi en başta Amerika’da kullanılacak. Daha sonra yavaş yavaş diğer ülkelere gelecektir.

Mark Gurman kutuda güncelleme sistemi dışında yeni MacBook’lardan da bahsetti. Gurman’a göre M3 Pro ve M3 Max çiplerine sahip 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’lar DVT aşamasına ulaştı. DVT, tasarım doğrulama testi demek. Bu durum cihazların seri üretime yaklaştığı anlamına geliyor. Yeni MacBook Pro’lar 2024 başları ile ilkbahar arasında dönemde satışa çıkacak.

Yeni MacBook Air’lar için biraz daha beklemek gerekecek. M3 işlemcili 13 ve 15 inç’lik MacBook Air’lar EVT aşamasında. Yani mühendislik doğrulama testinde. Her iki cihaz için de erken bir dönem. Muhtemelen gelecek sene ilkbahar veya yaz aylarında piyasaya sürülecekler.

iPhone 16’ların hatta iPhone 15 Pro’ların maliyeti daha da düşecek