Vivo, kendi geliştirdiği V1+ görüntüleme çipini tanıttı

v1

Vivo, bir sonraki amiral gemilerinin görüntüleme ve görüntüleme yeteneklerini geliştirmeye bağlı yeni bir görüntüleme çipini duyurdu.

Vivo X80 serisi , şirket ve MediaTek tarafından şirket içinde geliştirilen V1+ çipine sahip olacak. Yeni çip, gelişmiş uyumluluk ve resim optimizasyonu dahil olmak üzere çeşitli iyileştirmelerden geçti.

Vivo X80 serisi, Vivo’nun bir sonraki amiral gemisidir ve geliştirilmiş V1+ görüntüleme çipi, modellere daha fazla derinlik sunar. V1+, geçen yıl piyasaya sürülen V1’in halefidir. MediaTek Dimensity 9000 ve Snapdragon 8 Gen 1 SoC’leri destekler. MediaTek ile işbirliği 30’dan fazla ilgili patentle sonuçlandı. Yeni V1+ görüntü işlemcisi birçok yönden ilktir. Bu şirketi Dimensity 9000 ve Snapdragon 8 Gen 1 gibi üst düzey SoC’lerle uyumlu görüntü işlemcilerini üreten ilk OEM yaptı.

Vivo

V1+ yongası, MediaTek ve şirket arasında yaklaşık 300 personelin katıldığı bir yıllık işbirliğinin doruk noktasıdır. Çip ayrıca yüksek kaliteli ve yüksek hızlı oyun uygulamaları için çok uygundur. Firma ayrıca yeni bir canlı ve dokulu bellek şeması oluşturarak renk, portre ve çekim özelliklerinde iyileştirmeler ekliyor. Görüntü kalitesini önemli ölçüde artırmak için AI teknolojisini kullanıyor.

Şirket ayrıca CPU kaynak tahsisini optimize etmek, ısı üretimini azaltmak ve Dimensity 9000’in verimliliğini artırmak için algoritmalar uyguluyor. Bu, Dimensity 9000’in güç tüketiminde önemli bir iyileşmeye yol açtı. Bunun ayrıca, testlerde bildirilen %10’a varan iyileştirmelerle pil ömrü üzerinde bir sürtünme etkisi vardır. X80 serisi üzerindeki genel etki, pazarda geniş kapsamlı olabilir.

iPhone 16 ekran altı kamera ve Face ID tam ekran tasarımı ile gelecek