Microsoft iOS için güncellendi!

microsoft ipad pro office pencil

Microsoft’un Office uygulamaları iOS için güncellendi ve yeni özelliklere kavuştu.

Microsoft’un Office yazılımları, iOS platformunda küçük ancak oldukça işlevsel bir güncelleme geçirdi. Yeni güncelleme ile Microsoft sözünü tutmuş oldu. Office uygulamaları yeni nesil Apple cihazları ile artık daha uyumlu. Microsoft, güncellemenin ofis deneyimini artırdığını vurguluyor. Microsoft iOS işletim sisteminde artık daha çok özellik sunuyor.

Kullanımı kolaylaştırmak adına güncellemenin en önemli özelliği Apple Pencil desteği olmuş. Yeni boyama araçları ile artık renklendirme işlemleri kolaylaştırılmış. Renk paletine kolay erişim, Apple Pencil ile son derece pratik duruyor. Bu noktada iPad Pro kullanıcıları çok memnun kalabilir. Ancak Apple Pencil şart değil, aynı araçlara kalemsiz erişmek de son derece pratik. Apple Pencil’in en büyük avantajı tablolar ve metinler üzerinde not almayı mümkün kılması. Böylelikle kurumsal pazarda iPad Pro önemli bir avantaj elde edecek. Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarının tamamı için aynı araç menüsü kullanılabiliyor.

Bir diğer yenilik ise senkronizasyon tarafında. Office365 aboneliği olan kullanıcılar, masaüstü veya mobil platformlarda yaptıkları dosya düzenlemelerine gerçek zamanlı olarak her iki platformdan da ulaşabiliyor. Microsoft iOS için de bu noktada bulut altyapısının avantajını kullanıyor.  Ayrıca bir dosya üzerinde iki kişinin çalışması da mümkün.

Bundan böyle artık iOS işletim sisteminin arama aracı olan Spotlight içerisinde bir arama yaptığında, arama yapılan kelimeler ofis dosyalarının içerisinde geçiyorsa sonuçlarda görebilecek. Font desteği eklenen bir diğer yenilik. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus cihazları için 3D Touch desteği de unutulmamış. Son olarak PowerPoint için Morph özelliğinin eklendiğini belirtelim. Binlerce farklı PowerPoint taslağına bu şekilde ulaşmak artık mümkün. Microsoft iOS için çok sayıda ufak yeniliği bu güncelleme sunmuş oldu.

microsoft-ipad-pro-office

Apple CarPlay ile uyumlu 5 araç!