2018 iPhone modellerine Apple Pencil desteği

apple pencil 1

Apple’ın önümüzdeki Eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone modelleri ile ilgili bazı yeni detaylar ortaya çıktı. Görünen o ki yeni iPhone modelleri Apple Pencil desteğine de sahip olabilir.

Bilindiği üzere piyasada S-Pen desteği sağlayan pek çok akıllı telefon modeli mevcut. Fakat bunların içerisinde en başarılısının Galaxy Note serisi olduğu da inkar edilemez. Samsung, akıllı telefonların, kalemler yardımıyla daha rahat kullanılabileceğini 2011 yılında satışa sunduğu ilk Note modeli ile ispatlamıştı. Fakat Steve Jobs, akıllı telefonlarda kalem kullanmanın saçmalıktan ibaret olduğunu savunmuş ve asla bir iPhone’un kalem ile kullanılmayacağını belirtmişti. Nitekim Jobs’un ölümü sonrası Apple’da çok şeyler değişti. Görünen o ki değişmeye de devam edecek.

Yeni iPhone’lar, Apple Pencil desteği sunacak

Sızdırılan son raporlara bakacak olursak, önümüzdeki Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone modellerinde de Apple Pencil kullanılabilir olacak. Bilindiği üzere Apple’ın akıllı kalemi, şimdilik yalnızca yeni nesil iPad modellerinde kullanılabiliyor.

Açıkçası, Apple Pencil iPhone üzerinde kullanmak için son derece kaba bir yapıya sahip. Tamam 10.5 inçlik bir iPad’te çizim yaparken son derece rahat bir kullanım sunabilir. Fakat aynı kullanım kolaylığının 5.8 inçlik bir ekranda olması pek de mümkün değil.

Ayrıca Apple Pencil kaba yapısı yüzünden her zaman cebinizde taşıyabileceğiniz türden bir ürün de değil. iPad için tasarlanan özel kılıflarda Apple’ın akıllı kalemi için de yuvalar mevcuttu. Fakat benzer kılıflar iPhone’da pek de şık durmayacaktır.

Yeni iPhone’ların fiyatları ne kadar olacak?