Apple Pay, Çin’e girmenin hazırlığında!

apple pay cin

Apple’ın mobil ödeme sistemi Apple Pay, Amerika, Kanada ve İngiltere’nin ardından şimdi de Çin’e girmenin hazırlığında. Henüz tam anlamıyla popüler bir servis olmayan Apple Pay, Çin pazarında şansını deniyor.

apple-pay-cin

Apple’ın mobil ödeme sistemi Apple Pay, Touch ID ile son derece pratik görünen bir ödeme yöntemi. Ancak henüz tam anlamıyla dünya çapında yaygınlaşmış değil. Şimdilik Amerika’da aktif olarak sistem Kanada ve İngiltere’de henüz tam anlamıyla kabul edilmiş değil. Apple, ödeme sisteminin şansını artırmak adına Çin’e yönelmiş durumda.

Yaz aylarının başından beri Çin’de faaliyet gösteren Apple, mobil ödeme sistemi için Çin hükümetinden gerekli izinleri almayı başardı. Çin’de aktif bir şekilde kullanılan UnionPay isimli NFC destekli ödeme sistemiyle partnerlik görüşmelerini sürdüren Apple, aylardır bu görüşmelerden bir sonuç alamadı.

Apple aynı zamanda Alibaba ile de bir partnerlik kurmak istiyor. Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Alibaba’nın 400 milyon kullanıcı bulunuyor. Alibaba, Alipay adını verdiği kendi ödeme sistemine sahip. Ancak bu sistem Apple Pay gibi kapsamlı değil. Eğer Apple UnionPay veya Alibaba ile geçerli bir anlaşma imzalarsa, Apple Pay çok daha fazla gündeme gelecektir. Şimdilik beklememiz gerekiyor.

En uzun pil ömrüne sahip 10 telefon!