Apple Pay ödeme sistemi Çin’de kullanıma sunulacak!

apple pay cin

Mobil ödeme konusunda merakla beklenilen Apple Pay’den sevindiren haber geldi. Apple Pay, ABD ve Kanada dışında şimdi Çin için yeşil ışık yaktı. Bu konuda gerekli anlaşmaların sağlandığı ve hemen harekete geçilmesi bekleniyor.

Apple Pay, Android Pay ve Samsung Pay, her biri kendi alanında merakla beklenen ve kullanıcıların alışveriş deneyimini kolaylaştıracak çözümler. Samsung Pay şimdilik sessizliğini korusa da Android Pay ve Apple Pay’de hareketlilikler gözden kaçmıyor.

Geçtiğimiz hafta Android Pay’in ABD ve Kanada dışında Avustralya’da kullanıma sunulacağı bilgisi basına sızmış ve sizlerle paylaşmıştık. Avustralya yeterince büyük bir Pazar olmasa da standartların oturması ve gerekli teknik detayları halletmek adına önemli bir deneme süreci olacak. Apple Pay ise çok daha iddialı. Apple, Çin’de faaliyetlerine başlamak için bir süredir bankalarla irtibat halinde olan Apple hakkında bu gelişmeleri sizlere aktarmıştık. Şimdi ise anlaşma sağlanmış gibi duruyor.

Ortaya çıkan son bilgilere göre Apple, UnionPay Bank ile anlaşma sağlamış.

Bu anlaşma neticesinde Apple, 1.4 milyar nüfuslu Çin’de kullanıma sunulmaya hazır gibi duruyor. Yapılan her alışverişten belirli bir komisyon alacak olan Apple bu anlaşma ile servetine servet katacak. Apple tarafından yapılan duyuruya göre firma, Apple Pay ile yapılan her ödemeden %0.15 oranın bir komisyon alacak. Bu rakam oldukça düşük görünse de pazarın hacmi düşünüldüğünde aslında dev kazançlara işaret ediyor.

Akıllı saat sektöründe pazar payları açıklandı (IDC)