Apple otomobil üretimi için Toyota ile ortaklık kurabilir!

Apple otomobil üretimi için Toyota ile ortaklık kurabilir!

Görünüşe göre Apple, kendi markalı otomobilinin üretimi için başka bir yerleşik otomobil üreticisiyle görüşüyor. Şirket, 2024 yılına kadar üretimi başlayacak olan Apple Car’ı yapmak için Toyota ile bir anlaşma yapabilir. İşte detaylar.

DigiTimes raporuna göre, Cupertino merkezli Apple’ın temsilcileri Güney Koreli SK Group ve LG Electronics ile bir araya geldi. Şirket şimdi ise bir sonraki potansiyel ortak olarak Japon Toyota ile görüşme sağlıyorlar. Hatırlatmak gerekirse, iPhone üreticisi bir süredir kendi araç projesi üzerinde çalışıyor. Ancak bu durum sanıldığı kadar kolay gerçekleşmiyor. Elektronik ürün sunmaktan daha komplike olan araç üretimi için şirket diğer yerleşik firmalarla ortak olmak istiyor. Son raporlar, şirketin ABD’de pil maliyetini “radikal olarak” azaltmayı ve elektrikli aracın menzilini artırmayı amaçlayan kendi EV pillerini geliştirmeyi hedeflediğini ortaya koydu. Raporda ayrıca, şirketin 2024 yılına kadar kendi markasını taşıyan Apple Car için üretime başlamayı hedeflediği de belirtildi. Bunun hala doğrulanmamış bir rapor olduğunu unutmamak gerek. Bu yüzden net bir şey beklemeden önce biraz daha zaman geçmesi gerek diyebiliriz.

Apple otomobil üretimi için Toyota ile ortaklık kurabilir!

Apple Car, şirketin ilk arabası olacak. Akıllı saatten tutun tüm elektronik cihazlarında diğer markalara fark atan Apple otomobil sektöründe ne gibi başarılar elde edecek bekleyip göreceğiz. Ancak Apple’ın el attığı her teknolojide sektörün lideri olduğunu varsayarsak araç sektöründe de iddiali bir giriş yapması bekleniyor.

Yazıcılardan üretilen etler sofralara geliyor: Gelecekte çok ucuz olacak