Apple önümüzdeki çeyrekte rekor kırabilir

apple

Söz konusu Apple olduğunda “rekor” kelimesi kulağa pek de yabancı gelmiyor. Keza Cupertino merkezli şirket, son 10 senede büyük bir ilerleme kaydetti. Şirketin sırtı ilk iPhone modelinden bu yana yere gelmedi desek sanırım pek de yanılmış olmayız. Şu aralar dünyanın en değerli şirketi olarak gösterilen Apple’ın, 1 trilyon dolarlık değere ulaşarak rekor kırması bekleniyor. Elbette bu öyle hemen olacak birşey değil. Keza şu aralar şirketin değeri 900 milyar dolar civarlarında.

iPhone X, Apple hisselerini coşturdu

Peki ne oldu da Apple’ın şirket değeri bir anda bu kadar yukarılara gitti. Aslında bu sorunun yanıtı son derece basit. iPhone X’e olan talep, Apple’ın hisse değerini tavana vurdurdu. Üstelik bu talebin önümüzdeki dönemde daha da artabileceği belirtiliyor. Çünkü iPhone X ilk etapta 50 ülkede satışa sunulacak. Dolayısıyla telefonun diğer ülkelerde de satışa sunulmasıyla Apple’ın kar hacmi de artacaktır.

Apple CEO’su şirketin şu an içinde bulunduğu mali tabloyu değerlendirdi. Bu çeyrekte iPhone satışlarından 52 milyar dolar gelir elde eden şirketin, önümüzdeki çeyrek rekor kırabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz sene tatil dönemine denk gelen çeyrekte Apple 78.5 milyar dolar gelir elde etmişti.

Bu sene ise iPhone X satışlarının da etkisiyle bu gelirin 87 milyar doları bulabileceği belirtiliyor. Apple analistleri tarafından açıklanan bu rakamlar bile şirketin hisse senetlerini yüzde 5 arttırmış durumda. Öyle görünüyor ki Apple’ı güzel günler bekliyor.

iPhone X, Türkiye’de ne zaman çıkacak?