Apple, OLED iPad Pro prototipleri üzerinde çalışıyor

a2 1

Apple’ın uzun süredir iPad tablet serisini OLED panellere kaydıracağı söyleniyor. Ve şimdi yeni bir rapor, şirketin LCD paneller üzerinde OLED özellikli iPad Pro prototipleri üzerinde çalıştığını ortaya koydu.

Daha önce gelen bilgilere göre, iPad’i için LG ve Samsung’un Cupertino tabanlı dev Apple’ın OLED panelleri tedarik edeceğini ima etmişti. Siparişler, 2024’te piyasaya sürülmesi beklenen 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro modelleri için verilecek. Son raporlara göre, şirket “büyük yerli ekran kaynaklı OLED panelleri ile iPad Pro prototiplerinin son yapılarını üretmeyi planlıyor.” Diğer bir deyişle, her ikisi de Güney Kore merkezli markalar olduğu için tedarikçilerin LG ve Samsung olması muhtemel.

Apple

Raporda ayrıca, iPad için OLED panel kullanımının Samsung ve LG’nin yeni küçük ve orta ölçekli OLED panel üretim tesislerine yatırım yapmasının beklendiği de belirtildi. Bu yeni nesil tabletlerin daha hafif bir tasarım ve gelişmiş görüntü kalitesi sunması bekleniyor. Özellikle Apple, OLED panellerin kullanımı sayesinde ilk kez iPad üretiminde kuru aşındırma işlemini kullanacak.

Basitçe söylemek gerekirse, bu teknoloji temel olarak kimyasal teknolojiyi kullanarak bir cihazdan istenmeyen parçaları çıkarmak için kullanılır. Yani ekranda kullanıldığında paneli daha ince ve daha hafif hale getirir. Şirket, LCD panellerden daha hafif ve daha ince olan OLED panellere sahip oldukları için son iPhone’larda bu işlemi kullanmadı. Ek olarak, bu teknolojinin kullanımı aynı zamanda üretim fiyatına da katkıda bulunuyor ve bu da ürünün fiyat etiketini yükseltecek.

HMD yeni Nokia yeni telefonlarını duyurdu