Medium kurucusu ve CEO’su Ev Williams istifa ediyor

Medium kurucusu ve CEO'su Ev Williams istifa ediyor

Twitter kurucu ortağı Evan Williams, Medium CEO’su olarak adım atıyor. Williams kararı Salı günü açıkladı. İşte tüm detaylar.

Medium platformunda yazarak, şirketi Coach.me CEO’su Tony Stubblebine’a devredeceğini söyledi. Stubblebine herkesin bildiği bir isim olmayabilir ama ikisinin birlikte uzun bir geçmişi var. Williams, Jack Dorsey ve birkaç kişiyle Twitter’ı yaratmaya devam etmeden önce, o ve Stubblebine, Williams’ın 2005 yılında Noah Glass ile kurduğu podcasting girişimi Odeo’da çalışmıştı. Williams, onun yerine geçen kişi hakkında şunları yazdı: “Tony bir inşaatçı, bir yazar, açık fikirli bir düşünür ve hevesli bir iş insanıdır. Platformun vizyonundan, dürüstlüğünden, enerjisinden ve pragmatik liderliğinden büyük fayda sağlayacağından eminim.”

Medium kurucusu ve CEO'su Ev Williams istifa ediyor

Williams, şirketin yönetim kurulu başkanı olarak Medium’a danışmanlık yapmaya devam edecek. “Açık olmak gerekirse, platformumuzun hikayesi henüz bitmedi” diyor. “Bugünkü ekip muhtemelen bu şirkette gördüğüm en yetenekli ekip. Yaptıklarını görmek beni heyecanlandırıyor.” Pek çok akranı tarafından “Ev” olarak bilinen seri girişimci için sırada ne olduğuna gelince, yakın geleceği “hakkında çok şey bilmediğim şeyler hakkında olabildiğince çok şey öğrenerek” geçirmeyi planlıyor. Williams, bu amaçla yeni bir holding şirketi veya araştırma laboratuvarı kuracağını söyledi.

Şirketin operasyonlarını bir başkasına devrederek Williams, şirketi güncel kalmak için savaşıyor. 2014 yılında The New York Times ile yaptığı röportajda, girişiminin interneti değiştireceğine söz verdi. “Şu anda internet hızı ve miktarı ödüllendiriyor ve biz de kalitenin önemli olduğu bir yer yapmak istedik” dedi.

IQOO 10 Pro özellikleri netleşti! Bu özelliğe sahip ilk telefon olacak!