Apple nihayet uygulamaları App Store’da derecelendirmenize izin verecek

Apple nihayet uygulamalarını App Store'da derecelendirmenize izin verecek

Apple’ın şirket içi uygulamaları uzun süredir gündem konusu. Epic Games gibi şirketlerle de problem yaşayan Apple şimdi App Store için yeni bir kural getiriyor. İşte detaylar.

Artık Apple App Store üzerinden uygulamalara puan vermenize izin verecek. Uygulama içi kurallarında bazı değişiklikler getiren şirket bazı kuralları esnetiyor gibi görünüyor. 9to5Mac’ten gelen bir rapora göre Apple kendi yazılımı için App Store derecelendirmelerini ve incelemelerini etkinleştirdi. Ancak şirket bununla ilgili bir duyuru yapmadı. Hareket daha çok sessizce atılan bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Apple nihayet uygulamalarını App Store'da derecelendirmenize izin verecek

Derecelendirmeler, Gmail veya Google Haritalar gibi eşdeğer üçüncü taraf uygulamalara kıyasla nispeten düşük. Ancak, derecelendirmelerin nispeten düşük olduğunu duymak tabi ki kimseyi şaşırtmıyor. Apple’ın Podcasts istemcisi şu anda sadece iki yıldıza sahip. Apple News ise 2.3 yıldız kazanabilmiş. Haritalar, üç yıldızlı bir derecelendirme ile erken itibarını nispeten yüksek tutuyor. Üçüncü taraf yazılımlarda olduğu gibi, bazı müşteriler tasarım yerine teknik sorunlar hakkında yakınmak için derecelendirmeleri ve incelemeleri kullanmayı tercih ediyor.

Değişiklik, Apple’ın kendi uygulamalarına daha adil davranıyor gibi görünüyor. Hatta şirketin eleştirileri fark etmesine ve bunlara yanıt vermesine yardımcı olmak için faydalı bir özellik olabilir. Aynı şekilde, bu gelişme, App Store’un kamuoyu algısını iyileştirmenin başka bir yolu olarak da görülebilir. Apple’ı yakında App Store politikalarını değiştirmeye zorlayabilecek bir Epic davası hala sürüyor. Yeni özellik olan Derecelendirmeler ve incelemeler Apple’ın imajını önemli ölçüde değiştirmeyecek.

Facebook bebekleri müşteri haline getirmek istiyor: Korkunç planlar deşifre oldu