Ekran altı kameralar orta segment modellere geliyor!

oppo 1

Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi sayesinde ekran altı kameralar orta segment modellere geliyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Ekran altı kamera teknolojisi ile ilgili ilk detaylar yaklaşık olarak 3 yıl önce ortaya çıkmıştı. Bazı üreticilerin bu teknoloji üzerinde çalıştığı fakat yeterli verimliliğin sağlanamadığı iddia edilmişti.

O dönemde ekran altı parmak izi okuyucularının bile tam olarak istenilen seviyede olmadığını göz önüne alırsak, ekran altı kameraların da çok iyi çalışmadığını tahmin edebiliriz.

Geçtiğimiz yıl özellikle Çin kökenli bazı üreticiler bu konuda ciddi yatırımlarda bulundular. Sonuç olarak ekran altı kameraya  sahip ilk modeller satışa çıktı.

Ekran altı kameralar orta segment modellere geliyor!

Fakat bu modellerin üst segment seviyesinde yer alması ve fiyat olarak da hayli pahalı olması, ekran altı kamera teknolojisinin sınırlı sayıda kullanıcıya erişmesine neden oldu.

Şimdi ise gelişen teknoloji sayesinde ekran altı kamera teknolojisi orta segment modellere kadar inecek. Bu konu hakkında önemli bir etkinlik düzenleyen Oppo, önümüzdeki süreçte orta segmentte yer alan pek çok modelin ekran altı kamera teknolojisi ile donatılacağını müjdeledi.

Muhtemelen Oppo haricindeki diğer isimlerde ekran altı kamera teknolojilerine geçiş yapacaktır. Özellikle Xiaomi’nin bu konuda önemli adımlar atması bekleniyor. Apple ise şimdilik bu teknolojiye çok sıcak bakmıyor. Dolayısıyla iPhone severlerin bu teknolojiyi kullanabilmek için birkaç yıl daha beklemeleri gerekebilir.

Oppo yeni nesil ön kamera için harekete geçti