Galaxy A52s fiyatı belli oldu

Galaxy A52s 1

Samsung’un orta segmentteki yeni modeli Galaxy A52s fiyatı ile rakiplerini meydan okuyor. İşte detaylar.

Samsung orta segmentteki model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Kısa süre önce A52 5G modelini satışa sunan Güney Koreli şirket şimdi de A52s ile yola devam kararı aldı.

A52s geçtiğimiz gün ilk defa FCC’de ortaya çıktı. FCC’de ortaya çıkan bilgilere göre Samsung’un yeni orta segment modelinde Snapdragon 778G yonga seti yer alıyor. 6nm üretim teknolojisine dayanan bu yonga seti güç açısından rakiplerinin bir tık önünde yer alıyor.

Galaxy A52s fiyatı belli oldu

Samsung’un yeni orta segment modelinin FCC’de ortaya çıkmasıyla birlikte belli olan en önemli kriter ise telefonun fiyatı.

Kesin olmamakla birlikte Samsung’un A52s modelini 535 dolarlık bir fiyatla satışa sunacağı iddia ediliyor. Bu fiyat Avrupa ya da Amerika’da normal olarak kabul görse de ülkemiz şartlarında biraz yüksek kaçabilir.

Şunu dip not olarak hatırlatalım. Hali hazırda A52 modelinin satış fiyatı 4000 TL civarlarında. Dolayısıyla bu telefonun mevcut kur ve vergilerden ötürü ülkemizdeki fiyatı 5500 TL ve üzeri olabilir.

Bakıldığı zaman iki telefon arasında öyle avam özellik farkları bulunmuyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde A52’nin hayli öne çıktığını söyleyebiliriz.

Elbette Samsung Türkiye’ye özel bir fiyat politikası uygulamaya kalkarsa o zaman işler değişebilir. Yine de bekleyip göreceğiz. Malum artık ucuz fiyatlara telefon almak pek de olası değil.

Galaxy S21 satışları beklenenin altında