Apple Müzik Google Home için de yayınlandı

google home

Apple dijital müzik servisi Apple Müzik’i sonunda Google Home için de yayınladı. Böylece Apple Müzik akıllı hoparlör sektörünün geneline hitap etmeye başladı.

Akıllı hoparlör pazarında Amazon ile birlikte sektöre öncülük eden Google, müşteri kitlesini genişletmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Apple da HomePod isimli akıllı hoparlörüyle pazara dahil olmaya çalışmıştı. Fakat Cupertino merkezli şirket piyasa değeri 150 dolar olan hoparlör için 350 dolar isteyince işler karıştı.

HomePod’un Apple’ın son dönemde satışa sunduğu en başarısız cihazlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Belki HomePod akıllı hoparlör olarak son derece kaliteli bir ürün olabilir. Fakat bu ürün de Apple’ın balon fiyat politikası yüzünden elde patladı diyebiliriz.

Apple Müzik, artık Google Home için de kullanılabilir

Apple akıllı hoparlör pazarında istediği paya ulaşamayınca en büyük silahlarından biri olan Apple Müzik’i diğer üreticilerin kullanımına sundu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Apple Müzik, Amazon’un akıllı hoparlörleri için kullanılabilir hale gelmişti.

Şimdi ise sektördeki bir diğer iddialı isim olan Google’ın akıllı hoparlörleri için de Apple Müzik yayınlandı. Yani artık Google Home kullanıcıları, Apple Müzik servisinden yararlanabilecekler. Bu arada dip not olarak belirtelim. Google Home, Amazon Echo’dan sonra sektördeki en popüler ikinci hoparlör. Genel olarak pazar payı ise yüzde 25 ile yüzde 30 arasında değişiyor.

Elbette akıllı hoparlör pazarının daha emekleme aşamasında olduğunu unutmamak gerekiyor. Zira hala ülkemizde bile bu teknoloji dil desteğinden ötürü kullanıma sunulmuş değil.

Güncelleme: An itibariyle Apple Müzik uygulama marketinden kaldırıldı

Xiaomi Avrupa pazarında yeni hedef belirledi